Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Богдановић разговарао са шефом УНМИК-а

rssBookmark and Share

28.10.2011. Аutor : M.Mitić |

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић разговарао је данас у Београду са шефом УНМИК-а Фаридом Зарифом о могућностима УНМИК-а да у оквиру свог мандата утиче на смањене тензија на северу Косова.

Богдановић разговарао са шефом УНМИК-а

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић разговарао је данас у Београду са шефом УНМИК-а Фаридом Зарифом о актуелној ситуацији и могућностима УНМИК-а да у оквиру свог мандата утиче на смањене тензија на северу Покрајине. Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић је истакао да се актуелна криза на северу Косова и Метохије може решити искључиво дијалогом, мирним средствима, без употребе силе и једностарних потеза, уз пуно поштовање Резолуције 1244 Савета Безбедности Уједињених Нација , Наводи се у саопштењу досатвљеном ''Јужној Србији''.

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић и шеф УНМИК-а Фарид Зариф сложили су се да међународно присусутво у Покрајини, УНМИК, КФОР и ЕУЛЕКС, у свом ангажовању на нормализацији стања на северу Косова и Метохије, морају да делују у границама својих стаусно неутралних мандата.


#   министар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима