Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Болница у Лесковцу пуна пацијената са преломима

rssBookmark and Share

Лесковац 11.01.2015. Бета

У Служби ургетног центра Опште болнице у Лесковцу данас је од осам до 15 часова примљено 25 пацијената са преломима руку, ногу и кукова услед пада на поледици.

Болница у Лесковцу пуна пацијената са преломима

"Реч је углавном о преломима ручних и скочних зглобова приликом пада на залеђеним површинама, али има и прелома кука, углавном код старијих људи", изјавио је специјалиста ургентне медицине Владимир Милосављевић.

До наглог повећања броја прелома дошло је пре четири дана, па је на Одељењу ортопедије до јутрос збринуто 40 Лесковчана.

"Санирано је 13 прелома ногу, 11 прелома руку, 6 прелома кључне кости и кукова, 3 прелома грудног коша, 5 повреда главе и 2 повреде кичме. У неким случајевима су биле потребне операције", рекао је специјалиста ортопедије Горан Стојиљковић.

На коловозима и тротоарима у Лесковцу има још неочишћеног снега, који се у међувремену заледио, а стање је посебно драматично од јутрос, када је пала киша и додатно углачала лед на путевима.

Лекар Владимир Милосављевић рекао је да је слична ситуација забележена у зиму 2002. године.

"Биле су задушнице, улице су биле залеђене и ми смо у једном дану збринули 35 пацијената с преломима екстремитета. Бојим се да ћемо данас оборити тај неславни рекорд", изразио је забринутост Милосављевић.


#   Лесковац   болница   Владимир Милосављевић   преломи   Горан Стојиљковић   Ургентни центар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима