Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bolnica u Leskovcu puna pacijenata sa prelomima

rssBookmark and Share

Leskovac 11.01.2015. Beta

U Službi urgetnog centra Opšte bolnice u Leskovcu danas je od osam do 15 časova primljeno 25 pacijenata sa prelomima ruku, nogu i kukova usled pada na poledici.

Bolnica u Leskovcu puna pacijenata sa prelomima

"Reč je uglavnom o prelomima ručnih i skočnih zglobova prilikom pada na zaleđenim površinama, ali ima i preloma kuka, uglavnom kod starijih ljudi", izjavio je specijalista urgentne medicine Vladimir Milosavljević.

Do naglog povećanja broja preloma došlo je pre četiri dana, pa je na Odeljenju ortopedije do jutros zbrinuto 40 Leskovčana.

"Sanirano je 13 preloma nogu, 11 preloma ruku, 6 preloma ključne kosti i kukova, 3 preloma grudnog koša, 5 povreda glave i 2 povrede kičme. U nekim slučajevima su bile potrebne operacije", rekao je specijalista ortopedije Goran Stojiljković.

Na kolovozima i trotoarima u Leskovcu ima još neočišćenog snega, koji se u međuvremenu zaledio, a stanje je posebno dramatično od jutros, kada je pala kiša i dodatno uglačala led na putevima.

Lekar Vladimir Milosavljević rekao je da je slična situacija zabeležena u zimu 2002. godine.

"Bile su zadušnice, ulice su bile zaleđene i mi smo u jednom danu zbrinuli 35 pacijenata s prelomima ekstremiteta. Bojim se da ćemo danas oboriti taj neslavni rekord", izrazio je zabrinutost Milosavljević.


#   Leskovac   bolnica   Vladimir Milosavljević   prelomi   Goran Stojiljković   Urgentni centar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima