Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Буткице испод сача на рачун предузећа

rssBookmark and Share

Врање 16.02.2015. Ало!

Јавно предузеће „Коридори Србије“ потрошиће на кафане више од пола милиона динара и то у јеку мера штедње и стезања каиша.
Наиме, „Коридори“ су крајем децембра, како је објављено на сајту овог предузећа, закључили уговоре са три угоститељска објекта, укупне вредности 550.000 динара без ПДВ.
Уговори су склопљени са по једним рестораном у Нишкој Бањи, Врању и у Београду.

Буткице испод сача на рачун предузећа

Уговорена вредност са кафаном из Нишке Бање, за услуге ресторана и послуживања хране, како је наведено у споразуму, износи 130.000 динара (без ПДВ), колико и са кафаном из Врања. За разлику од њих, престонички ресторан зарадиће и више него двоструко, односно 290.000.

Јавни позив за угоститељске услуге расписан је у новембру, а уговори су склопљени 25. децембра, и то у јеку приче о гашењу предузећа „Коридори“ и њиховом припајању „Путевима Србије“. У споразумима се не наводи никакав рок, али се напомиње да уговори важе до реализације максималне вредности, као и да „Коридори“ задржавају право да не реализују у потпуности уговорену вредност, уколико за тим не буде постојала потреба.

Ни речи о крканлуку

Међутим, у „Коридорима Србије“ ни после пет дана пошто смо им послали питања о томе шта све подразумевају те угоститељске услуге, коме су оне намењене и да ли су већ реализоване, нисмо успели да добијемо званичне одговоре. „Питања су прослеђена директору“, речено нам је у том предузећу.

Такође, занимљиво је и то да је на овај тендер стигла само по једна понуда из поменутих градова, које су и прошле на овом јавном надметању.

Судећи према избору кафана очигледно је да у овом предузећу преферирају етно-стил, а према речима кафеџија, омиљени су им домаћи специјалитети, посебно јела испод сача и то буткице, телетина... уз шта наравно најбоље леже и домаћа ракијица.
 

Нећемо ваљда да штедимо у оваквим ситуацијама

- Обично дође њих 3-4, али нису скоро свраћали. Не знам да ли су то неки директори или не, али путари у униформама никада нису долазили код нас - речено нам је у једној од ових кафана. И у осталим ресторанима нам је потврђено да код њих не свраћају путари у униформама.
Нишлије најјефтиније

Понуда кафане из Нишке Бање износила је 36.883,33, али је уговор са „Коридорима“ склопљен на 130.000, па се не зна да ли се та понуда односи само на један мени или више њих, нити шта он подразумева. За разлику од Нишлија, Врањанци су били нешто скупљи, па је тако њихова понуда износила 60.374,47 динара, али је и са њима уговорена вредност од 130.000. Престонички ресторан је конкурисао са 158.374,17 а склопио уговор на 290.000. Све уговорене вредности су без ПДВ.


#   Врање   Нишка Бања   кафане   Коридори Србије   јавни позив
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима