Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Butkice ispod sača na račun preduzeća

rssBookmark and Share

Vranje 16.02.2015. Alo!

Javno preduzeće „Koridori Srbije“ potrošiće na kafane više od pola miliona dinara i to u jeku mera štednje i stezanja kaiša.
Naime, „Koridori“ su krajem decembra, kako je objavljeno na sajtu ovog preduzeća, zaključili ugovore sa tri ugostiteljska objekta, ukupne vrednosti 550.000 dinara bez PDV.
Ugovori su sklopljeni sa po jednim restoranom u Niškoj Banji, Vranju i u Beogradu.

Butkice ispod sača na račun preduzeća

Ugovorena vrednost sa kafanom iz Niške Banje, za usluge restorana i posluživanja hrane, kako je navedeno u sporazumu, iznosi 130.000 dinara (bez PDV), koliko i sa kafanom iz Vranja. Za razliku od njih, prestonički restoran zaradiće i više nego dvostruko, odnosno 290.000.

Javni poziv za ugostiteljske usluge raspisan je u novembru, a ugovori su sklopljeni 25. decembra, i to u jeku priče o gašenju preduzeća „Koridori“ i njihovom pripajanju „Putevima Srbije“. U sporazumima se ne navodi nikakav rok, ali se napominje da ugovori važe do realizacije maksimalne vrednosti, kao i da „Koridori“ zadržavaju pravo da ne realizuju u potpunosti ugovorenu vrednost, ukoliko za tim ne bude postojala potreba.

Ni reči o krkanluku

Međutim, u „Koridorima Srbije“ ni posle pet dana pošto smo im poslali pitanja o tome šta sve podrazumevaju te ugostiteljske usluge, kome su one namenjene i da li su već realizovane, nismo uspeli da dobijemo zvanične odgovore. „Pitanja su prosleđena direktoru“, rečeno nam je u tom preduzeću.

Takođe, zanimljivo je i to da je na ovaj tender stigla samo po jedna ponuda iz pomenutih gradova, koje su i prošle na ovom javnom nadmetanju.

Sudeći prema izboru kafana očigledno je da u ovom preduzeću preferiraju etno-stil, a prema rečima kafedžija, omiljeni su im domaći specijaliteti, posebno jela ispod sača i to butkice, teletina... uz šta naravno najbolje leže i domaća rakijica.
 

Nećemo valjda da štedimo u ovakvim situacijama

- Obično dođe njih 3-4, ali nisu skoro svraćali. Ne znam da li su to neki direktori ili ne, ali putari u uniformama nikada nisu dolazili kod nas - rečeno nam je u jednoj od ovih kafana. I u ostalim restoranima nam je potvrđeno da kod njih ne svraćaju putari u uniformama.
Nišlije najjeftinije

Ponuda kafane iz Niške Banje iznosila je 36.883,33, ali je ugovor sa „Koridorima“ sklopljen na 130.000, pa se ne zna da li se ta ponuda odnosi samo na jedan meni ili više njih, niti šta on podrazumeva. Za razliku od Nišlija, Vranjanci su bili nešto skuplji, pa je tako njihova ponuda iznosila 60.374,47 dinara, ali je i sa njima ugovorena vrednost od 130.000. Prestonički restoran je konkurisao sa 158.374,17 a sklopio ugovor na 290.000. Sve ugovorene vrednosti su bez PDV.


#   Vranje   Niška Banja   kafane   Koridori Srbije   javni poziv
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima