Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Директор болнице смењен због ненаменског трошења новца

rssBookmark and Share

Прокупље 25.12.2013. JužnaSrbija.Info

Управни одбор опште болнице у Прокупљу ''Др Алекса Савић'' сменио је директора те здравствене установе Драгана Динића због ненаменског коришћења средстава за плате, саопштено је данас.

Директор болнице смењен због ненаменског трошења новца

Коначну одлуку о смени Драгана Динића који је и председник општинског одбора Уједињених региона Србије у прокупљу како се наводи у саоштењу опште болнице донеће министарка здравља Славица Ђукић Дејановић.

Управни одбор је сменио Драгана Динића због на ненаменског коришћења средстава за плате запосленима у општој болници ''Др Алекса Савић'' у Прокупљу за период од 01.01 до 30.06. 2012. године а помињу се и 2008.2009 и 2011. година.

-Установљено је да се ради о ненаменском коришћењу новца из Републичког фонда здравствене заштите који није у складу са законом, због тога очекујемо да министарка здравља Славица Ђукић Дејановић најкасније за седам дана донесе коначну одлуку, то јест да прихвати нашу одлуку о смени Драгана Динића, Изјавила је Председница Управног одбора опште болнице ''Др Алекса Савић'' у Прокупљу Мила Благотић.

Како ''ЈужнаСрбија'' сазнаје у министартсву здравља министарка Славица Ђукић Дејановић је већ потврдила одлуку управног одбора и донела одлуку да Драган Динић буде смењен са места директора опште болнице у Прокупљу због ненаменског трошења новца а постоји могућност да ће против њега због тога бити покренута и истрага.


#   Прокупље   Драган Динић   болница     Славица Ђукић Дејановић   Управни одбор
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима