Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

“Дар од срца” и Удружење “РТВ Бум 018” заједно за децу са ментално-интелектуалним сметњама и Дауновим синдромом

rssBookmark and Share

Ниш 25.12.2019. Јужна Србија Инфо

Децембар је месец даривања, па су тако хуманитарна фејсбук страница “Дар од срца” и Удружење “РТВ Бум 018” организовали прикупљање и донирање пакетића за оне који нису у могућности сами то себи да приуште.

“Дар од срца” и Удружење “РТВ Бум 018” заједно за децу са ментално-интелектуалним сметњама и Дауновим синдромом

Организатори су пакетиће направили уз помоћ Дечијег културног центра, а њима су обрадовани чланови два удружења, деце са ментално интелектуалним тешкоћама и деце са Дауновим синдромом.

Организатори акције, Никола Панић и Тајчи Петровић, у костимима Деде Мраза и Добре виле поделили су пакетиће направаљене од слактиша и сланиша штићеницима ових удружења. Они су истакли да наше мало њима значи много и да је неопходно постојање више оваквих акција.

“Сваке године радимо на хуманитарној акцији у сарадњи са Тајчи Петровић. Сваке године обрадујемо неко друго удружење или појединца. Донатори су се јављали путем фејбук старнице “Дар од срца” и доносили слаткише, играчке и гардеробу,” рекао је Никола Панић.

Из Удржења за помоћ деци са ментално интелектуалним тешкоћама и деци са Дауновим синдромом истакли су да су им ову годину обележиле донације.

“Ми смо ове године увели грејање уз помоћ донација, и поред тога деца свакодневно добијају поклоне за Нову годину.”

Организатори посебну захвалност дугују Дечијем културном центру и Еко таксију који су се одазвали акцији.

Директорка Дечијег културног центра Сандра Петковић истакла је да је идеја да се ДКЦ придружи акцији потиче од хуманитарне новогодишње аукције у просторијама Дечијег културног центра.

На радионици су учествовала деца са родитељима украшавајући честитке и украсе. Касније су своја дела “откупљивали” слаткишима да би се направили пакетићи за неко удружење које се бави децом.

“Одлучили смо да се прикључимо акцији јер делимо исте идеје и ставове када је хуманитарни рад у питању,” истакла је директорка Дечијег културног центра.


#   Ниш   хуманитарна акција   Даунов синдром   Бум 018   Дар од срца орг
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима