Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фондација Ђоковић и Општина Мерошина отворили "Школицу живота" у Облачини

rssBookmark and Share

Мерошина 25.02.2015. З.Стојнић, Јужна Србија Инфо

Захваљујући сарадњи Фондације "Новак Ђоковић" и Општине Мерошина отворена је "Школица живота" у оквиру Основне школе "Јастребачки партизани", у селу Облачина.

Фондација Ђоковић и Општина Мерошина отворили "Школицу живота" у Облачини

Како је и било најављено још у априлу прошле године, при потписивању уговора, између мерошинске општине и Фондације Ђоковић радови на адаптацији школе у Облачини су завршени.

У предшколској установи Полетарац у селу Облачина у покрај Мерошине, отворена је Школица живота, одељење за предшколце узраста од три до пет година.

Школицу живота је помогла и делом опремила је Фондација Ђоковић.

Горана Џуџа Јаковљевић, менаџер Фондације, задовољна што ће деца из Облачине и околних насеља у Мерошини, имати прилику да се укључе у васпитно-образовни програм и уживају са својим вршњацима у адаптираном простору школе.

Фондација је, такође, обезбедила и средства за постављање справа у дворишту школе, попут, пењалица, тобогана и љуљашки.

Фондација и општина Мерошина улажили су око два милиона динара у стварању бољих услова за око 60 малишана.

Председник општине Мерошина, Бојан Нешић презадовољан је и наглашава да ће кроз овај први пројекат и заједничку сарадњу, многа деца из Облачине и околине добити прилику да стекну своја прва искуства у дружењу и учењу, на један другачији начин.

Веома змо захвални Фондацији Ђоковић, а то нас је потакло да већ у току ове године отворимо још пар одељења, каже Нешић.

Идеја је била да се и најмлађи у најугроженијим општинама у Србији, укључе у систем предшколског образовања.


#   Мерошина   донација   председник општине   реновирање   Бојан Нешић   Јастребачки партизани ОШ   Облачина   обданиште Полетарац   Фондација Ђоковић   Горана Џуџа јаковљевић   образовни програм
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима