Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Fondacija Đoković i Opština Merošina otvorili "Školicu života" u Oblačini

rssBookmark and Share

Merošina 25.02.2015. Z.Stojnić, Južna Srbija Info

Zahvaljujući saradnji Fondacije "Novak Đoković" i Opštine Merošina otvorena je "Školica života" u okviru Osnovne škole "Jastrebački partizani", u selu Oblačina.

Fondacija Đoković i Opština Merošina otvorili "Školicu života" u Oblačini

Kako je i bilo najavljeno još u aprilu prošle godine, pri potpisivanju ugovora, između merošinske opštine i Fondacije Đoković radovi na adaptaciji škole u Oblačini su završeni.

U predškolskoj ustanovi Poletarac u selu Oblačina u pokraj Merošine, otvorena je Školica života, odeljenje za predškolce uzrasta od tri do pet godina.

Školicu života je pomogla i delom opremila je Fondacija Đoković.

Gorana Džudža Jakovljević, menadžer Fondacije, zadovoljna što će deca iz Oblačine i okolnih naselja u Merošini, imati priliku da se uključe u vaspitno-obrazovni program i uživaju sa svojim vršnjacima u adaptiranom prostoru škole.

Fondacija je, takođe, obezbedila i sredstva za postavljanje sprava u dvorištu škole, poput, penjalica, tobogana i ljuljaški.

Fondacija i opština Merošina ulažili su oko dva miliona dinara u stvaranju boljih uslova za oko 60 mališana.

Predsednik opštine Merošina, Bojan Nešić prezadovoljan je i naglašava da će kroz ovaj prvi projekat i zajedničku saradnju, mnoga deca iz Oblačine i okoline dobiti priliku da steknu svoja prva iskustva u druženju i učenju, na jedan drugačiji način.

Veoma zmo zahvalni Fondaciji Đoković, a to nas je potaklo da već u toku ove godine otvorimo još par odeljenja, kaže Nešić.

Ideja je bila da se i najmlađi u najugroženijim opštinama u Srbiji, uključe u sistem predškolskog obrazovanja.


#   Merošina   donacija   predsednik opštine   renoviranje   Bojan Nešić   Jastrebački partizani OŠ   Oblačina   obdanište Poletarac   Fondacija Đoković   Gorana Džudža jakovljević   obrazovni program
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima