Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град као посредник: Настављени разговори са ЕПС-ом и грађанима искљученим са електричне енергије

rssBookmark and Share

Ниш 14.03.2023. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Данас су у нишкој Градској кући, представници ЕПС снабдевања и Електродистрибуције разговарали са грађанима који имају проблеме у снабдевању електричном енергијом. Према речима градоначелнце Драгане Сотировски на списку је више од 100 људи, извештавају Нишке вести.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

"Покушаћемо да неке од њих уведемо у процедуру да се врате у систем. Највећи проблем је тај што када дођете до последњег корака ви одустанете од њега, зато што имате неке друге дугове и плашите се да вам дођу извршитељи да вам не пописују ствари. Оног тренутка када струјомер коначно од рецимо чукун деде, преведете на себе, онда сте већ додатно у проблему“, казала је градоначелнца.

Она је истакла да су људи који су се вратили на електросистем сигурни да ће моћи месечно да издвајају макар по 1000 динара.

„Требало би да постоји континуирана уплата, да они када плаћају не страхују да ће направити дуг нити да ће им струја бити искључена нити струјомер демонтиран“, додала је градоначелница.

Велики број Нишлија без струје живи годинама. Постоје случајеви где су им због великих дуговања демонтирана бројила. Кроз овакве пријеме, грађани добијају права упутства који су то кораци потребни како би се вратили у систем.

Више од 6.000 домаћинстава у Нишу и даље је без струје.


#   Ниш   ЕПС   Драгана Сотировски   Електродистрибуција   без струје
@EPSsnabdevanje #GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима