Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град Ниш и Војска разменили земљиште

rssBookmark and Share

Ниш 22.10.2010.

Град Ниш и Војска разменили земљиште

После осам година коначно је завршена процедура размене непокретности између Града Ниша и Министарства одбране. То значи да је Град Ниш и званично постао власник земљишта војног комплекса на нишком аеродрому и у касарни ''Бубањски хероји''. Уговор о преносу права коришћења непокретности у државној својини данас су у Градској кући потписали градоначелник Ниша Милош Симоновић и директор Републичке дирекције за имовину Братислав Пејковић. На тај начин верификован је закључак Владе о размени непокретности.

Влада Републике Србије одобрила је размену непокретности између Републике Србије - Министарства одбране и Града Ниша. На редовном заседању, Влада Србије усвојила је закључак о размени непокретности између Министарства одбране Републике Србије и Града Ниша. Закључком се на Град преноси земљиште војног комплекса на Аеродрому Ниш површине од 170 ha, као и земљиште у комплексу касарне Бубањски хероји, површине 15 ha. С друге стране, закључком се Град Ниш обавезује да Војсци Републике Србије уступи 32 стана у ул. Мајаковски као и 21 % бруто стамбене површине који ће бити изграђени на локацији Бубањски хероји, као и експропријација земљишта површине 175 ha на локацији Горњи Комрен за формирање будуће војне базе Комрен.

Модел сарадње Војске Србије и Града Ниша репрезентативни је пример сарадње Министарства одбране и локалних самоуправа, рекао је градоначелник Ниша и додао да ће после завршене процедуре размене непокретности коначно у пуној мери бити стављено у функцију земљиште на Аеродрому Ниш и у касарни ''Бубањски хероји''. Град Ниш још једном ће потврдити свој пример добре праксе у сарадњи са Владом Србије реализацијом нових пројеката конверзије војне имовине у цивилне сврхе, најављено је после потписивања.



#   Ниш   Милош Симоновић   Влада Републике Србије   Горњи Комрен   експропријација
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима