Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градоначелник француске општине Монсегир Паскал Лаверњ, на отварању Нишвила

rssBookmark and Share

Ниш 08.08.2018. Јужна Србија Инфо

Сарадња између Града Ниша и француске општине Монсегир, започета у октобру 2012.године у оквиру децентрализоване сарадње са Саветом департмана Жиронде, а на иницијативу Амбасаде Француске у Србији, са договором да та сарадња буде посвећена младима, култури и одрживм локалном развоју, успешно траје, рекао је на данашњем пријему за градоначелника општине Монсегир, Паскала Лаверња, заменик градоначелника Ниша проф.др Милош Банђур.

Градоначелник француске општине Монсегир Паскал Лаверњ, на отварању Нишвила

Он је истакао значај ове сарадње која се првенствено огледа у размени искустава у области културе. Истовремено, заменик градоначелника Ниша захвалио је господину Лаверњу што је, својим доласком у Ниш, истакао значај џез фестивала Нишвил, уједно напоменувши да ће фестивал управо отворити мешовити млади џез састав који чини 17 музичара из нашег града и 23 музичара из Монсегира.

Лаверњ је назначио да му је изузетно драго да постоји сарадња Ниша и Монсегира и да ће она у годинама које долазе сигурно добијати на интензитету. Похвалио је фестивал џеза и истакао да му значи што је ових дана у Нишу и што пружа подршку заједничком џез саставу Нишлија и Монсегирана, али да је ово и прилика да види на који се начин овај фестивал организује јер и у самом Монсегиру, градићу од 1 500 становника, имају сопствени фестивал џеза на који су јако поносни.


#   Ниш   Нишвил   Француска   Милош Банђур   џез фестивал   Паскал Лаверњ   Монсегир
@nisville @Milos_Bandjur @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима