Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

40.000 евра у кутији од инхалатора и новинском папиру (ФОТО)

rssBookmark and Share

Градина 25.05.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници су у два наврата, 21.и 22. маја, спречили да из земље буду изнете непријаљене девизе у укупном износу од готово 40.000 евра, скривене на необичним местима.

40.000 евра у кутији од инхалатора и новинском папиру (ФОТО)

Тако су на граничном прелазу Градина, двојица турских држављана покушала да у „Поршеу Кајен“ немачких регистарских ознака, из Србије изнесу 20.000 непријављених евра које су сакрили у металној кутији од инхалатора.


Они су путовали из Немачке ка Турској и цариницима су рекли да са собом носе само личне ствари.
 
Када је цариник у пртљажнику, у једном од кофера, затекао девизе запаковане у металну кутију од инхалатора, као власник се јавио 36-годишњи возач.


Непријављене девизе привремено су задржане, а како је реч о страном држављанину, прекршај је процесуиран по хитном поступку.
 
На граничном прелазу Келебија 18. маја 2017. године забележен је још један такав случај, када је задржано 18.500 непријављених евра умотаних у новински папир.

Поменута сума је откривена у комбију београдских регистарских ознака који је из правца Мађарске пристигао на прелаз у касним вечерњим часовима.
 
Упркос томе што возач и петоро путника цариницима нису пријавили ништа сем личног пртљага, током детаљне контроле возила, у боксу испод сувозачевог седишта, пронађена је путна торба са 28.500 непријављених евра.


Непријављени износ је био распоређен у пет пакета умотаних у новински папир и најлон, а возач комбија је потврдио да је новац његов и да се ради о позајмици од пријатеља.
 
Подсећамо путнике да је на свим граничним прелазима видно истакнуто да се приликом уласка у земљу мора пријавити сваки износ изнад 10.000 евра, јер се у супротном, путник приликом изласка из земље.


#   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   девизе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима