Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

40.000 evra u kutiji od inhalatora i novinskom papiru (FOTO)

rssBookmark and Share

Gradina 25.05.2017. Južna Srbija Info

Carinici su u dva navrata, 21.i 22. maja, sprečili da iz zemlje budu iznete neprijaljene devize u ukupnom iznosu od gotovo 40.000 evra, skrivene na neobičnim mestima.

40.000 evra u kutiji od inhalatora i novinskom papiru (FOTO)

Tako su na graničnom prelazu Gradina, dvojica turskih državljana pokušala da u „Poršeu Kajen“ nemačkih registarskih oznaka, iz Srbije iznesu 20.000 neprijavljenih evra koje su sakrili u metalnoj kutiji od inhalatora.


Oni su putovali iz Nemačke ka Turskoj i carinicima su rekli da sa sobom nose samo lične stvari.
 
Kada je carinik u prtljažniku, u jednom od kofera, zatekao devize zapakovane u metalnu kutiju od inhalatora, kao vlasnik se javio 36-godišnji vozač.


Neprijavljene devize privremeno su zadržane, a kako je reč o stranom državljaninu, prekršaj je procesuiran po hitnom postupku.
 
Na graničnom prelazu Kelebija 18. maja 2017. godine zabeležen je još jedan takav slučaj, kada je zadržano 18.500 neprijavljenih evra umotanih u novinski papir.

Pomenuta suma je otkrivena u kombiju beogradskih registarskih oznaka koji je iz pravca Mađarske pristigao na prelaz u kasnim večernjim časovima.
 
Uprkos tome što vozač i petoro putnika carinicima nisu prijavili ništa sem ličnog prtljaga, tokom detaljne kontrole vozila, u boksu ispod suvozačevog sedišta, pronađena je putna torba sa 28.500 neprijavljenih evra.


Neprijavljeni iznos je bio raspoređen u pet paketa umotanih u novinski papir i najlon, a vozač kombija je potvrdio da je novac njegov i da se radi o pozajmici od prijatelja.
 
Podsećamo putnike da je na svim graničnim prelazima vidno istaknuto da se prilikom ulaska u zemlju mora prijaviti svaki iznos iznad 10.000 evra, jer se u suprotnom, putnik prilikom izlaska iz zemlje.


#   Gradina   carina   krijumčarenje   Granični prelaz   devize
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima