Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

75 хиљада евра у рођенданској кеси и дечјем јастуку

rssBookmark and Share

Градина 23.07.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници су прошле недеље 19. јула 2017. године, током две контроле на граничном прелазу Градина, запленили 75.000 евра које су турски држављани покушали да изнесу из Србије без пријављивања.

75 хиљада евра у рођенданској кеси и дечјем јастуку

Девизе у износу од 57.000 евра пронађене су у касним вечерњим часовима у аутомобилу "Mercedes-Benz" француских регистарских ознака, којим су путовала двојица турских држављана.

Након уобичајеног питања да ли имају нешто да пријаве, возач је цариницима рекао да поред личних ствари код себе има 2.000 евра, док је сувозач пријавио износ од 3.000 евра, након чега је извршена контрола возила и пртљага.
 

 
Тада је у платненом несесеру смештеном у украсну рођенданску кесу испод возачевог седишта пронађено 45.000 евра умотаних у папир и облепљених селотејпом.

Даљом претрагом, цариници су пронашли и осам смотуљака по 1.000 евра, које су поменути путници покушали да сакрију сместивши их у пуњење дечјег јастука са мотивима цртаних јунака Минионса.

Само три сата раније, на истом граничном прелазу пронађено је још 58.000 евра које је, путујући џипом "BMW X5" из Немачке у Турску, у пратњи мушке особе, из Србије покушала да изнесе 43-годишња турска држављанка.
 

Иако су путници пријавили да код себе имају између шест и седам хиљада евра, цариници су током провере личног пртљага приметили покушај поменуте турске држављанке да сакрије девизе.

Наиме, путница је у једном тренутку извадила коверат скривен испод мајице, замотала га у кухињску крпу и бацила поред мењача.

Како нису имали потврду о уносу девиза у Србију, путницима је у оба случаја враћен дозвољен износ од по 10.000 евра, док је остатак од укупно 75.000 евра привремено одузет до пресуда које ће, будући да је реч о страним држављанима, бити донете  по хитном поступку.


#   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   девизе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима