Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дечји јастук испунили са 60.000 евра

rssBookmark and Share

Градина 13.08.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници су 9. августа 2017. године, на граничном прелазу Градина, спречили двојицу турских држављана да из Србије изнесу 60.000 непријављених евра скривених у дечјем јастуку.

Дечји јастук испунили са 60.000 евра

Случај је забележен у јутарњим часовима, када је на прелаз пристигао аутомобил марке "Mercedes", немачких регистарских ознака, којим су из Немачке у Турску путовали 41-годишњи возач у пратњи сина и једне румунске држављанке.

 

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, одговорили су да немају ништа сем личних ствари, као и да са собом не носе већи износ девиза.

 

 

Упркос изјави путника, у траци обезбеђеној видео-надзором извршен је детаљан преглед аутомобила и пртљага. Тада је на возачевом седишту примећен, наизглед превише напуњен, дечји плишани јастук.

 

Сумња цариника да се у унутрашњости јастука налази неуобичајени садржај потврђена је рашивањем, када је у њему пронађено 80.000 евра у апоенима од по 500 евра.

 

 

Будући да су путници изјавили да новац припада возачу и његовом сину, њима је враћено по 10.000 евра, а како нису поседовали Потврду о уносу страног ефективног новца у Србију, остатак од 60.000 евра привремено је задржан, до окончања прекшрајног поступка.

 

 

Подсећамо да се готово идентична заплена одиграла средином јула, на истом граничном прелазу, када су цариници пронашли девизе које су двојица турских држављана покушала да сакрију сместивши их у пуњење дечјег јастука са мотивима цртаних јунака Минионса.


#   Градина   царина   Гранични прелаз   девизе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима