Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Еври у доњем вешу, кокаин у паклици цигарета

rssBookmark and Share

Градина 23.06.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом 21. јуна 2018. године, на излазу граничног прелаза Градина, запленили 12.000 непријављених евра и мању количину кокаина, док су на улазу железничке станице у Прешеву у празним купеима открили резани дуван без власника.

Еври у доњем вешу, кокаин у паклици цигарета

Када је на граничном прелазу Градина на ред за контролу стигао BMW немачких регистарских ознака, двојица немачких држављана турског порекла рекли су да немају ништа да пријаве. Међутим, приликом детаљног прегледа у сувозачевој паклици цигарета пронађена је мања количина кокаина, због чега је путник поведен на лични претрес.

На путу од аутомобила до царинске просторије, он је, у нади да цариници неће приметити, извадио из доњег веша свежањ новчаница и покушао да их стави у торбицу која је већ била прегледана.

Цариницима, међутим, то није промакло, па су после личног претреса пребројали новац и и установили да се ради о суми од 28.650 евра. Пошто је и у возачевој торбици пронађено 3.350 евра, а путници су навели да је пронађени новац заједнички, сваком понаособ је враћен износ од 10.000 евра, а остатак од 12.000 је привремено задржан.


#   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   кокаин   девизе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима