Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Evri u donjem vešu, kokain u paklici cigareta

rssBookmark and Share

Gradina 23.06.2018. Južna Srbija Info

Carinici su u saradnji sa policijom 21. juna 2018. godine, na izlazu graničnog prelaza Gradina, zaplenili 12.000 neprijavljenih evra i manju količinu kokaina, dok su na ulazu železničke stanice u Preševu u praznim kupeima otkrili rezani duvan bez vlasnika.

Evri u donjem vešu, kokain u paklici cigareta

Kada je na graničnom prelazu Gradina na red za kontrolu stigao BMW nemačkih registarskih oznaka, dvojica nemačkih državljana turskog porekla rekli su da nemaju ništa da prijave. Međutim, prilikom detaljnog pregleda u suvozačevoj paklici cigareta pronađena je manja količina kokaina, zbog čega je putnik poveden na lični pretres.

Na putu od automobila do carinske prostorije, on je, u nadi da carinici neće primetiti, izvadio iz donjeg veša svežanj novčanica i pokušao da ih stavi u torbicu koja je već bila pregledana.

Carinicima, međutim, to nije promaklo, pa su posle ličnog pretresa prebrojali novac i i ustanovili da se radi o sumi od 28.650 evra. Pošto je i u vozačevoj torbici pronađeno 3.350 evra, a putnici su naveli da je pronađeni novac zajednički, svakom ponaosob je vraćen iznos od 10.000 evra, a ostatak od 12.000 je privremeno zadržan.


#   Gradina   carina   krijumčarenje   Granični prelaz   kokain   devize
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima