Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градина: Спречено кријумчарење половне стоматолошке опреме

rssBookmark and Share

Градина 11.06.2022. Јужна Србија Инфо

Цариници су, у сарадњи са полицијом, на улазу граничног прелаза Градина 7. јуна 2022. године открили покушај кријумчарења половне стоматолошке опреме скривене у пртљажнику једног аутомобила.

Градина: Спречено кријумчарење половне стоматолошке опреме

Прекршај је откривен када је на ред за редовну контролу на улазу у земљу пристигао форд мондео српских регистарских ознака којим је управљао 50-годишњи турски држављанин у друштву двојице држављана Србије. 

Они су путовали на релацији Турска – Србија и приликом уласка у земљу, на питање цариника да ли имају нешто да пријаве, сва тројица су изјавила да са собом носе само личне ствари. 

Међутим, детаљна контрола возила која је уследила, оповргла је њихове речи, Наиме, отворивши пртљажник цариници су прво затекли непријављени апарат за стерилизацију стоматолошке опреме, након чега је путницима речено да отворе пртљаг. 

Тада је у једном од кофера пронађено неколико већих коверата испуњених разним стоматолошким инструментима: клештима, огледалима, пинцетама, сондама и др. 

Интересантно је да је пре започетог прегледа констатовано да је поменути путник са наведеном робом већ пробао да уђе у земљу током предходне смене, када му је наложено да робу врати у иностранство, али је он сачекао и покушао поново. 

Подсећамо да путници немају право да уносе у земљу професионалну медицинску опрему, већ то могу само правна лица.


#   Градина   кријумчарење   Управа царина   стоматолошка опрема
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима