Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градски већник Качар пуштен на слободу

rssBookmark and Share

03.01.2018.

Градски већник Бранислав Качар (27) пуштен је на слободу из притвора, где је био затворен због сумње за трговину утицајем своје функције.

Градски већник Качар пуштен на слободу

Он је виђен 1. јануара увече, у Нишу, како се слободно шета. 

Њему је после притварања 12. децембра, Основни суд одредио притвор до 30 дана како не би утицао на сведоке.

За сада није познато на који је начин Качар на слободи, односно да ли је пуштен само за Нову годину, или је у питању нека друга законска процедура по којој је на слободи. У Основном суду нисмо успели да добијемо тај одговор због искључених телефона јер вероватно не раде због новогодишњег празника.

Иако је познато да овај случај није у надлежности полиције, они незванично објашњавају да притвор до 30 дана, може трајати и краће.

Качар је ухапшен због сумње да је током 2017. године утицао на запосленог у Служби за заједничке послове Градске управе да, током спровођења поступка јавне набавке за услуге чишћења зграда, портира и физичких радника, измени услове у погледу утврђених стандарда, како би обезбедио повољније услове за једног од понуђача.

Сумња да је у септембру ове године утицао и на запосленог у Секретаријату за омладину и спорт да опредељена средства из буџета града, у износу од 1.000.000 динара, намењена за подстицај развоја спорта у једном нишком омладинском кошаркашком клубу, том клубу исплати преко реда, саопштила је тада полиција.

У саопштењу полиције се наводило да постоје основи сумње да је након тога одговорно лице тог омладинског кошаркашког клуба, уговором о позајмици, 890.000,00 пренело на рачун једног рукометног клуба из Ниша, иако му је била или могла бити позната чињеница да је рачун тог клуба у непрекидној блокади рачуна од краја 2014. године.

Овај случај је значајно уздрмао град, а за сада се не зна да ли ће Качар остати да бавља ту функцију. Градоначелник Дарко Булатовић је једном рекао да је одговоран за поступке већника, али се у овом случају оградио, рекавши да не би својим изјавама да утиче на рад правосуђа.

М.С. Грађанин


#   хапшење   Дарко Булатовић   Градски већник   јавне набавке   Основни суд   Бранислав Качар
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима