Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хтео да скине панталоне пред судијом и докаже "неспособност"

rssBookmark and Share

11.05.2017. Б.Јанчковић Блиц, Јужна Србија Инфо

Властимир Марковић (67) звани "Булдожер", из села Каменица код Ниша, осуђен је првостепеном пресудом Вишег суда у Нишу на 16 година и шест месеци затвора због силовања и подвођења малолетнице, која је у време извршења кривичног дела имала 16 година.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Веће Вишег суда у Нишу којим је председавао судија Александар Теодосић изрекло му је за силовање казну од 15 година а за подвођење две године, па му је изречена јединствена казна од 16,5 година затвора. Одлуком суда он ће по правоснажности пресуде морати да плати и новчану казну од 150.000 динара или ће му и она бити замењена са 150 дана затвора, пише Блиц.

Наводи оптужнице по којима је оглашен крив Марковић, толико су страшни да би по њима могао да се сними хорор филм.

Он се терети да је шеснаестогодишњу девојчицу намамио у своју кућу у овом нишком селу у периоду од 21.новембра 2014.године до 8. марта 2015.године, тако што јој је обећавао поклоне. Али, сирото дете је уместо дарова скоро сваке ноћи добијало батине шаком или дрвеном мотком.

Марковић јој је оглашен кривим да јој је наређивао да скине гардеробу а затим јој канапом везивао руке и ноге за кревет или је држао за руке и рамена како би савладао њен отпор након чега је "додиривао својим полним органом по њеном полном органу, увлачио јој прсте или дрвене предмете у полни орган и приморавао је да га орално задовољава".

У поменутом периоду он се терети да је два пута и обљубио девојчицу иако је покушавала да се одбрани и молила га да престане. И ту њеним мукама није био крај, јер је у истом периоду принудио малолетницу на секс са другим мушкарцем који му је за то платио 500 динара. Малоленој оштећеној је запретио да ако оде у кревет са извесним Н.Ђ. "биће добро, а ако не неће". Она је претњу схватила озбиљно јер је батине добијала сваки дан па је са Н.Ђ. имала сексуални однос, током којег је Марковић стајао поред кревета И посматрао а потом је од њега узео 500 динара.

Судија Теодосић је објаснио да је чињенично стање утврђено на основу исказа оштећене, сведока Н.Ђ. и налаза вештака судске медицине и неуропсихијатра.

-Као веће нисмо имали проблема око утврђивања чињеничног стања, ништа није било спорно. За силовање је изречена максимална казна имајући у виду да је кривично дело почињено у продуженом трајању, да је окривљени искористио благу менталну ретардираност оштећене која је и малолетна. Олакшавајућих околности за ово дело веће није нашло. Што се тиче подвођења, за које је запрећена казна до пет година, веће се одлучило за две године и 150.000 динара сматрајући да ће се том казном постићу сврха кажњавања - образложио је судија Теодосић.

Хтео да скине гаће пред судом

Марковић је бурно реаговао после изрицања пресуде тврдећи да је невин осуђен. Рекао је да га "шећер удара" и да "једва на ногама стоји" а када је одбацио штаку и хтео да скине панталоне како би показао да је полно немоћан, судија Теодосић га је зауставио речима "да вам то на памет не падне". Марковић је протестовао и против налаза лекара.

- Доктор каже имам 30 центиметара а имам оволико (показује прстима 10 центиметара, прим.аут). Доктор је био потплаћен. Жалићу се ако не овде онда у Београду - рекао је Марковић.

Судија му је одговорио да су вештаци утврдили да његова полна способност није оштећена и нарушена и да по закону има право да поднесе жалбу на првостепену пресуду суда.

Коментара: 0


#   Александар Теодосић   виши суд   силовање   пресуда   Каменица   малолетница   кривично дело   Н.Ђ.   8. март   Властимир Марковић   Алексадар Теодосић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима