Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Седам година због секса са дванаестогодишњакињом

rssBookmark and Share

Гаџин Хан 12.01.2017. Д.К. Народне новине

Срђан Динић (52) из околине Гаџиног Хана осуђен је неправоснажно на казну затвора од седам година јер је у више наврата током 2015. године имао сексуалне односе са дванаестогодишњом комшиницом.

Илустрација
Илустрација

Како је утврђено током судског поступка пред Вишим судом, Динић је у октобру 2015. године у својој кући девојчицу додиривао по гениталијама , а затим јој предложио “да праве бебу”. Након месец дана, када је она дошла код њега након бекства из хранитељске породице, поново је са њом имао сексуални однос.

-Он је користио лоше материјалне прилике њене породице па је позивао девојчицу да долази код њега што је она радо чинила. По свему судећи, постојала је прећутна сагласност њених родитеља да са њим заснује ванбрачну заједницу. Међутим, с обзиром на то да је Центар за социјални рад уочио да у тој породици постоји занемаривање деце, малолетница је измештена у хранитељску породицу. И након тога, Срђан је наставио да са девојчицом контактира, убеди је да побегне од хранитеља и да му се врати – кажу наши саговорници из истраге.

-Током судског поступка, Динић је негирао да је са девојчицом имао секс. Признао је да јој је дозвољавао да живи у његовој кући али је истицао да је то чинио у доброј намери, јер је желео да јој олакша живот с обзиром на то да је њена породица сиромашна. Међутим, медицинско вештачење недвосмислено је показало да је девојчица имала сексулне односе, а исказима сведока поткрепили су наводе оптужбе да је Динић одговоран за њену обљубу.

Одговараће и породица девојчице

С обзиром на то да је нису заштитили, родитељи девојчице одговараће за злостављање и занемаривање детета. У Центру за социјални рад у Гаџином Хану потврдили су да су предузели мере које закон предвиђа у овим случајевима али нису желели да износе детаље у циљу заштите интереса малололетника.

Суд је одлучио да Динићу изрекне строгу казну с обзиром на то да је у питању продужено кривично дело те да је између њега и његове жртве велика разлика у годинама што је узето у обзир као отежавајућа околност. Више јавно тужилаштво је тражило да се Динић осуди на девет година па се очекује да ће на првостепену пресуду изјавити жалбу.


#   Гаџин Хан   суд   Центар за социјални рад   силовање   хранитељске породице   Више јавно тужилаштво   малолетница   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима