Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sedam godina zbog seksa sa dvanaestogodišnjakinjom

rssBookmark and Share

Gadžin Han 12.01.2017. D.K. Narodne novine

Srđan Dinić (52) iz okoline Gadžinog Hana osuđen je nepravosnažno na kaznu zatvora od sedam godina jer je u više navrata tokom 2015. godine imao seksualne odnose sa dvanaestogodišnjom komšinicom.

Ilustracija
Ilustracija

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka pred Višim sudom, Dinić je u oktobru 2015. godine u svojoj kući devojčicu dodirivao po genitalijama , a zatim joj predložio “da prave bebu”. Nakon mesec dana, kada je ona došla kod njega nakon bekstva iz hraniteljske porodice, ponovo je sa njom imao seksualni odnos.

-On je koristio loše materijalne prilike njene porodice pa je pozivao devojčicu da dolazi kod njega što je ona rado činila. Po svemu sudeći, postojala je prećutna saglasnost njenih roditelja da sa njim zasnuje vanbračnu zajednicu. Međutim, s obzirom na to da je Centar za socijalni rad uočio da u toj porodici postoji zanemarivanje dece, maloletnica je izmeštena u hraniteljsku porodicu. I nakon toga, Srđan je nastavio da sa devojčicom kontaktira, ubedi je da pobegne od hranitelja i da mu se vrati – kažu naši sagovornici iz istrage.

-Tokom sudskog postupka, Dinić je negirao da je sa devojčicom imao seks. Priznao je da joj je dozvoljavao da živi u njegovoj kući ali je isticao da je to činio u dobroj nameri, jer je želeo da joj olakša život s obzirom na to da je njena porodica siromašna. Međutim, medicinsko veštačenje nedvosmisleno je pokazalo da je devojčica imala seksulne odnose, a iskazima svedoka potkrepili su navode optužbe da je Dinić odgovoran za njenu obljubu.

Odgovaraće i porodica devojčice

S obzirom na to da je nisu zaštitili, roditelji devojčice odgovaraće za zlostavljanje i zanemarivanje deteta. U Centru za socijalni rad u Gadžinom Hanu potvrdili su da su preduzeli mere koje zakon predviđa u ovim slučajevima ali nisu želeli da iznose detalje u cilju zaštite interesa malololetnika.

Sud je odlučio da Diniću izrekne strogu kaznu s obzirom na to da je u pitanju produženo krivično delo te da je između njega i njegove žrtve velika razlika u godinama što je uzeto u obzir kao otežavajuća okolnost. Više javno tužilaštvo je tražilo da se Dinić osudi na devet godina pa se očekuje da će na prvostepenu presudu izjaviti žalbu.


#   Gadžin Han   sud   Centar za socijalni rad   silovanje   hraniteljske porodice   Više javno tužilaštvo   maloletnica   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima