Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Јуче сахрањен малишан који се утопио у Нишави

rssBookmark and Share

Нишава 08.09.2016. Народне новине, Јужна Србија Инфо

Десетогодишњи Сејда Малићевић, који се 2. септембра утопио у Нишави, сахрањен је јуче у присуству више од стотину његових сродника и пријатеља његове породице.
На последњи починак испратило га је особље ОШ „Вук Караџић“ где је малишан похађао пети разред.

Јуче сахрањен малишан који се утопио у Нишави

У име наставника и школских другова са Сејдом се опростила његова учитељица Вукица Миладиновић која га је подучавала четири године. У погребној поворци није било ђака из његовог одељења јер је школа желела да их поштеди додатног стреса с обзиром на то да их је вест о Сејдином утапању све ожалостила.

- Страшна вест о твојој смрти погодила је све нас и твоје школске другове. Био си весео дечак, сви смо тужни што је твоја клупа сада празна. Почивај у миру на крилима анђела – овим речима се од трагично страдалог малишана опростила његова учитељица.

- Сејдин отац Миша грлио је малишанов сандук и миловао његову слику, а мајка Дијана онемела од бола срушила се поред њега када су га понели из куће.

- -Остала сам без свега што сам имала, ти си био моје богатство – одјекивали су кућом Малићевића јауци дечакове бабе Десе. Уплакане жене испратиле су ковчег само до кућног прага јер по муслиманским обичајима, на гробље одлазе само мушкарци. Непосредно пре него што је тело малишана спуштено у гроб, они су клањали џеназу.

- Дечаком деда по оцу и унуков имењак и даље није могао да прихвати да му је унук мртав.

- Толико је страшно то што се десило да још не могу да поверујем да мог Сејде нема. Сад се питам за кога сам радио, шта сам стварао када мог унука нема да му купим слаткише, играчке и књиге. Он ме је много волео и ја њега, заједно смо дошли са пијаце тога дана када је нестао. Желео сам да му пружим леп живот, да ни за шта не брине, а сада га сахрањујем. Надао сам да ће он о мени бринути о старости, и да ће он мене сахранити а ево шта сам дочекао, да дете закопавам – вајкао се Сејда.

- Досадашња истрага дечакове смрти показала је да је страдао несрећним случајем. Како је утврђено, Сејда се са другом играо Нишаве када му је папуча упала у воду. Приликом покушаја да је дохвати понела га је речна матица. За његовим телом трагала је родбина али и професионални спасиоци да би тек у понедељак било пронадјено у близини Поповца скоро четири километра од места где је нестао у води.


#   сахрана   Нишава   дављење   Вук Караџић ОШ   Сејда Малићевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима