Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кфор пуцао на Србе, седморо рањених

rssBookmark and Share

Јариње 27.09.2011. Аutor : KiM Radio , Agencije | Foto : Tanjug

Директор Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Јаковљевић изјавио је да је до 14 сати у ту здравствену установу примљено седам особа које су повређене раније данас на Јарињу, а из болнице апелују на даваоце крви да дају крв.

Кфор пуцао на Србе, седморо рањених

Према Јаковљевићевим речима, шест особа се налази на пријемном хирушком одељењу, са устрелним и прострелним повредама од бојеве муниције и једна особа примљена је на очно одељење због сузавца.

Јаковљевић је рекао новинарима да је пуцано и на њихово санитетско возило и срећом, нагласио је, избегнута је трагедија и екипа која је указаивала помоћ није повређена.

-Учинићемо све да адекватно збринемо све повређене. Не можемо одмах рећи да ли међу повреденима има животно угрожених. Повређени су, пошто им је указана прва помоћ, пребачени на одељење интензивне неге, рекао је он.

Према досадашњим информацијама лекара за сада нико није животно угрожен, нагласио је Јаковљевић.

Испред болнице у Косовској Митровици пристижу родбина и грађани који се интересују за здравље повређених.

На алтернативном путу код административног прелаза Јариње данас око 13 часова дошло је до новог сукоба грађана и припадника Кфора.

Инциденти на Јарињу !

Кфор бацио сузавац и шок бомбе на окупљене Србе код Јариња. Има повређених. Војници КФОР-а уклонили барикаде на алтернативном путу код Јариња.

Неколико људи повређено је у сукобу војника Кфора и Срба у близини прелаза Јариње. Повредјени су са три возила санитета одвезени са прелаза на којем је Кфор око 13 сати бацио сузавац и шок бомбе.

Пре неколико минута повређени су збринути у Клиничком центар у Косовској Митровици.

Нови сукоби настали пошто су локални Срби каменицама гађали у правцу Кфора макон што је један камион довезен испред бодљикаве жице којом су припадници Кфора блокирали алтернативни пут ка централној Србији. Кфор је затим узвратио већом количином сузавца и гуменим мецима. Аутомобил Тањугове екипе оштећен је гуменим мецима.

 

Седморо Срба рањено на Јарињу !

Шесторо  Срба примљено је у Клинички центар у Косовској Митровици са прострелним ранама задобијеним у сукобу са припадницима КФОР-а на административном прелазу Јариње, јавља уредник КИМ радија Предраг Радоњић.

Осим шесторо теже повређених Срба још једној особи је указана лекарска помоћ на очном одељењу митровичке болнице због повреде ока од сузавца.

У разговору са екипом КИМ радија директор Клиничког центра Косовска Митровица Милан Јаковљевић није могао да оцењује здравствено стање повређених јер је у току њихово медицинско збрињавање.

Како КИМ радио сазнаје нешто после 13 часова пуцано је и на једно од возила Хитне помоћи које је сада паркирано испред КБЦ-а Косовска Митровица и на коме се види шофершајбна која је пробијена метком.

Ситуација на северу је и даље врло напета и неизвесна а Срби се у све већем броју окупљају код прелаза Јариње.

 

КФОР: Војници били приморани да пуцају !

Заменик портпарола КФОР-а Каи Гуденоге изјавио је да су војници били приморани да "у самоодбрани" испале гумене метке на Србе окупљене на путу код административног прелаза Јариње, на северу Косова.

-Срби су гађали каменицама немачке војнике. Један војник је погођен и војници су морали да испале гумене метке у самоодбрани, рекао је представник КФОР-а агенцији Франс прес у Приштини.

Гуденоге је оценио да је ситуација сада "апсолутно мирна, али се може у сваком тренутку променити".

У претходном инциденту, око 10.30, грађани су каменицама гађали припаднике КФОР-а, који су им узвратили сузавцем.

Тај сукоб је веома брзо окончан пошто је председник општине Лепосавић Бранко Нинић позвао грађане да остану мирни и да се мирним путем боре за своје легитимне захтеве.

КФОР је тај алтернативни пут рано јутрос затворио. Тада је такође употребио сузавац и лишио слободе све који су покушали да прођу тим путем.

КФОР је, нешто око 10 сати, завршио акцију затварања алтернативног пута, и уклањања барикаде до своје базе.

У току ове акције КФОР је привео, па пустио на слободу пет особа, које су дежурале испред барикаде на Јарињу.

Такође КФОР од јутрос хапси сва лица која користе алтернативни пут око Јариња.
Јутрос после 7 часова немачки војници лишили су привели два лица која су се нашла на том путу из правца Рашке.

Припадници Кфора синоћ су спровели акцију уклањање главне барикаде од шљунка, на путу који административни прелаз Јариње повезује са њиховом базом у близини, али су Срби недалеко одатле поставили нову барикаду, којом је и даље блокиран путни правац према Јарињу.


#   Јариње   председник општине   Клинички центар   животно угрожен   прва помоћ
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима