Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Крили 120.000 евра испод појаса и у дуплом дну

rssBookmark and Share

Градина 25.07.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници су у две контроле на граничном прелазу Градина, спречили троје страних држављана да из Србије изнесу непријављене девизе у укупном износу од готово 120.000 евра.

Крили 120.000 евра испод појаса и у дуплом дну

Први покушај кријумчарења девиза забележен је у поподневним часовима, 22. јула 2017. године, када се на излазну страну прелаза, џипом "Nissan Qashqai" довезао холандски држављанин турског порекла.
 
Возач је пријавио личне ствари и 4.000 евра, после чега му је затражено да наведени новац покаже, што је он љутито учинио, изражавајући незадовољство због вршења детаљне контроле.
 
Пар тренутака касније, поменутом 39-годишњем путнику речено је да извади све из џепова панталона и том приликом је пронађено додатних 20.000 евра, након чега је покушао да се оправда говорећи да је средства подигао из банке, као и да нема више новца ни код себе, нити у аутомобилу.
 

Његову изјаву убрзо је побила чињеница да је, у тренутку када су му службеници рекли да подигне мајицу и извади је из панталона, испод појаса пронађена платнена врећа са још 50.000 евра.
 
Два дана касније, на истом граничном прелазу у покушају кријумчарења девиза ухваћени су отац и син, турски држављани који су BMW-ом путовали из Немачке у Турску.
 
Упркос томе што су одрично одговорили на питање да ли имају нешто што би требало да пријаве за царинску контролу, током детаљне контроле аутомобила и пртљага, у пртљажнику је пронађена торба са дуплим дном, у које је било смештено шест коверата са 73.800 евра у најразличитијим апоенима.

Како нису имали потврду о уносу девиза у Србију, путницима је у оба случаја враћен дозвољен износ од по 10.000 евра, док је остатак од укупно 117.800 евра привремено одузет до пресуда које ће, будући да је реч о страним држављанима, бити донете  по хитном поступку.


#   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   девизе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима