Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лекар и медицинска сестра узели евре за запошљавање и операције!

rssBookmark and Share

10.10.2014. Новости

Приведени специјалиста и главна сестра ОРЛ клинике осумњичени за примање мита. Др Милан С. (55) од пацијента примио 300 евра, а Маја М. (45) чак 14.000

Лекар и медицинска сестра узели евре за запошљавање и операције!

Доктор Милан С. (55), лекар специјалиста Клинике за ухо, грло и нос нишког Клиничког центра, приведен због сумње да је захтевао и примио новац да би оперисао пецијента, чак три пута му је претходно заказивао и одлагао интервенцију! Како „Новости“ сазнају, лекар је овом Нишлији рекао да му новац не доноси на клинику, већ у његову приватну ординацију. Лисице на руке стављене су и Маји М. (45) главној сестри Клинике за ухо, грло и нос у КБЦ Ниш, и то због сумње да је узимала новац за запошљавање и сређивање пензија.

 
Како је потврђено у ПУ у граду на Нишави, др Милан С. је од пацијента тражио од 250 до 450 евра, а затим је и примио 300 евра.- Милан С. се сумњичи да је извршио кривично дело примања мита, а по налогу вишег јавног тужиоца одређено му је задржавање до 48 сати - речено је полицији. - Оштећени је у уторак увече дошао у приватну ординацију, али су тада стигли и инспектори и нашли новац на столу.

Како сазнајемо, осумњичени лекар се бранио да није примио новац, већ да му је оштећени оставио коверат на столу, а да он не зна шта је у њему било. Иначе, Милан С. је 2006. године био осуђен на шест месеци затвора, условно на годину дана, зато што је пацијента из Сокобање захтевао и добио 150 евра за операцију крајника његовог детета.

Иначе, поред главне сестре Клинике за ухо, грло и нос у нишком КБЦ, Маје М. (45), ухапшени су и В. Ј. (50) и С. М. (49), обоје из Ниша, због сумње сумње да су давали мито. Ова медицинска радница се сумњичи да је од једне особе тражила, а потом и примила нешто више од 14.000 евра како би, користећи своја познанства у здравству, запослила рођаку. Износ од 5.000 евра дала је лекару ОРЛ клинике Милану С, док је остатак задржала за себе.

- В. Ј. је, како се сумња, током августа и септембра ове године, два пута дала новац Маји М. у укупном износу од 3.000 евра, како би јој помогла да оствари право на инвалидску пензију - саопштила је Полицијска управа у Нишу.

Сумња се да је у два наврата током априла и маја ове године, због исте „помоћи“, и С. М. дао новац Маји М. у укупном износу од 5.000 евра.

 

ПОСАО ЋЕРКИ КОЛЕГИНИЦЕ

МАЈА М. се терети да је од колегинице са клинике узела укупно 14.810 евра, како би тај новац наводно другима исплатила за запослење њене ћерке, која је завршила стоматологију. Она је и примљена на посао, али је после извесног времена престала да ради, па је њена мајка од Маје М. затражила да јој врати новац.

Потом је главна сестра у неколико наврата вратила 7.500 евра, а за остатак је поручила колегиници да се обрати професору, показавши на аутомобил др Милана С. Затим је и осумњичени лекар вратио 2.000 евра.


#     Клинички центар Ниш   привођење   ОРЛ   Полицијска управа   медицинска сестра   главна сестра   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима