Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lekar i medicinska sestra uzeli evre za zapošljavanje i operacije!

rssBookmark and Share

10.10.2014. Novosti

Privedeni specijalista i glavna sestra ORL klinike osumnjičeni za primanje mita. Dr Milan S. (55) od pacijenta primio 300 evra, a Maja M. (45) čak 14.000

Lekar i medicinska sestra uzeli evre za zapošljavanje i operacije!

Doktor Milan S. (55), lekar specijalista Klinike za uho, grlo i nos niškog Kliničkog centra, priveden zbog sumnje da je zahtevao i primio novac da bi operisao pecijenta, čak tri puta mu je prethodno zakazivao i odlagao intervenciju! Kako „Novosti“ saznaju, lekar je ovom Nišliji rekao da mu novac ne donosi na kliniku, već u njegovu privatnu ordinaciju. Lisice na ruke stavljene su i Maji M. (45) glavnoj sestri Klinike za uho, grlo i nos u KBC Niš, i to zbog sumnje da je uzimala novac za zapošljavanje i sređivanje penzija.

 
Kako je potvrđeno u PU u gradu na Nišavi, dr Milan S. je od pacijenta tražio od 250 do 450 evra, a zatim je i primio 300 evra.- Milan S. se sumnjiči da je izvršio krivično delo primanja mita, a po nalogu višeg javnog tužioca određeno mu je zadržavanje do 48 sati - rečeno je policiji. - Oštećeni je u utorak uveče došao u privatnu ordinaciju, ali su tada stigli i inspektori i našli novac na stolu.

Kako saznajemo, osumnjičeni lekar se branio da nije primio novac, već da mu je oštećeni ostavio koverat na stolu, a da on ne zna šta je u njemu bilo. Inače, Milan S. je 2006. godine bio osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na godinu dana, zato što je pacijenta iz Sokobanje zahtevao i dobio 150 evra za operaciju krajnika njegovog deteta.

Inače, pored glavne sestre Klinike za uho, grlo i nos u niškom KBC, Maje M. (45), uhapšeni su i V. J. (50) i S. M. (49), oboje iz Niša, zbog sumnje sumnje da su davali mito. Ova medicinska radnica se sumnjiči da je od jedne osobe tražila, a potom i primila nešto više od 14.000 evra kako bi, koristeći svoja poznanstva u zdravstvu, zaposlila rođaku. Iznos od 5.000 evra dala je lekaru ORL klinike Milanu S, dok je ostatak zadržala za sebe.

- V. J. je, kako se sumnja, tokom avgusta i septembra ove godine, dva puta dala novac Maji M. u ukupnom iznosu od 3.000 evra, kako bi joj pomogla da ostvari pravo na invalidsku penziju - saopštila je Policijska uprava u Nišu.

Sumnja se da je u dva navrata tokom aprila i maja ove godine, zbog iste „pomoći“, i S. M. dao novac Maji M. u ukupnom iznosu od 5.000 evra.

 

POSAO ĆERKI KOLEGINICE

MAJA M. se tereti da je od koleginice sa klinike uzela ukupno 14.810 evra, kako bi taj novac navodno drugima isplatila za zaposlenje njene ćerke, koja je završila stomatologiju. Ona je i primljena na posao, ali je posle izvesnog vremena prestala da radi, pa je njena majka od Maje M. zatražila da joj vrati novac.

Potom je glavna sestra u nekoliko navrata vratila 7.500 evra, a za ostatak je poručila koleginici da se obrati profesoru, pokazavši na automobil dr Milana S. Zatim je i osumnjičeni lekar vratio 2.000 evra.


#     Klinički centar Niš   privođenje   ORL   Policijska uprava   medicinska sestra   glavna sestra   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima