Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Малолетни Ром убио због пара?!

rssBookmark and Share

Сурдулица 21.02.2016. Извор: Новости

Зоран Величковић (60), угледни пољопривредник из села Биновце код Сурдулице, сурово је убијен у својој кући, а његово тело је бачено у јарак недалеко од породичног имања.

Малолетни Ром убио због пара?!

Oн је према првим резултатима истраге избоден ножем, а полиција је ухапсила шеснаестогодишњег А. Д. из овог села, јер се сумња да је он убио несрећног човека, највероватније због новца.

Извесно је да је Зоран убијен, више детаља знаћемо након обдукције тела. У овом тренутку не можемо да тврдимо да ли је у питању један или више извршилаца – каже Лепосава Јовчић, пи-ар Тужилаштва у Врању.

У врањској полицији нам је речено да је човек убијен у петак у вечерњим сатима, а да је полиција ухапсила малолетника који је са убијеним у петак, око пет сати, био у његовим колима.

ХТЕО И ДА ГА ЗАПАЛИ

Како пишу “Новости”, у близини места где је пронађено тело, полиција је пронашла канту пуну бензина, па се сумња да је убица заједно са помагачима хтео да запали убијеног Величковића и на тај начин прикрије убиство.

У Биновцу је завладао страх, сви жале за убијеним Зораном чија породица важи за угледне људе. Кажу да је Зоран живео сам, никада се није женио, отац му је умро пре више од годину дана. Сестра га је често посећивала, чак је била код њега пре неколико дана, када су пекли ракију.

Мотив за овај суров злочин је непознат, али сви сматрају да се Величковић нашао на мети локалног делинкветна који је одраније познат полицији, за кога се прича да је био прилично бахат и да је користио наркотике.

Сви смо ми у шоку и помало уплашени. Како да пустимо унуче на улицу, после овога. Група Рома нам је улила страх, превише су бахати и сви у селу смо прилично револтирани. Има доста старих људи, не знам шта ћемо. Зоран је био диван и вредан човек, никоме се није замерио – прича, за “Новости”, Срђан Петковић, комшија и пријатељ убијеног Величковића.

Рођак убијеног пољопривредника, Владимир Миленковић, каже да му се ујак никада није жалио ни на кога, био је благ човек сви су га у селу поштовали.


#   полиција   Сурдулица   убиство   Зоран Величковић   Лепосава Јовчић  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима