Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Maloletni Rom ubio zbog para?!

rssBookmark and Share

Surdulica 21.02.2016. Izvor: Novosti

Zoran Veličković (60), ugledni poljoprivrednik iz sela Binovce kod Surdulice, surovo je ubijen u svojoj kući, a njegovo telo je bačeno u jarak nedaleko od porodičnog imanja.

Maloletni Rom ubio zbog para?!

On je prema prvim rezultatima istrage izboden nožem, a policija je uhapsila šesnaestogodišnjeg A. D. iz ovog sela, jer se sumnja da je on ubio nesrećnog čoveka, najverovatnije zbog novca.

Izvesno je da je Zoran ubijen, više detalja znaćemo nakon obdukcije tela. U ovom trenutku ne možemo da tvrdimo da li je u pitanju jedan ili više izvršilaca – kaže Leposava Jovčić, pi-ar Tužilaštva u Vranju.

U vranjskoj policiji nam je rečeno da je čovek ubijen u petak u večernjim satima, a da je policija uhapsila maloletnika koji je sa ubijenim u petak, oko pet sati, bio u njegovim kolima.

HTEO I DA GA ZAPALI

Kako pišu “Novosti”, u blizini mesta gde je pronađeno telo, policija je pronašla kantu punu benzina, pa se sumnja da je ubica zajedno sa pomagačima hteo da zapali ubijenog Veličkovića i na taj način prikrije ubistvo.

U Binovcu je zavladao strah, svi žale za ubijenim Zoranom čija porodica važi za ugledne ljude. Kažu da je Zoran živeo sam, nikada se nije ženio, otac mu je umro pre više od godinu dana. Sestra ga je često posećivala, čak je bila kod njega pre nekoliko dana, kada su pekli rakiju.

Motiv za ovaj surov zločin je nepoznat, ali svi smatraju da se Veličković našao na meti lokalnog delinkvetna koji je odranije poznat policiji, za koga se priča da je bio prilično bahat i da je koristio narkotike.

Svi smo mi u šoku i pomalo uplašeni. Kako da pustimo unuče na ulicu, posle ovoga. Grupa Roma nam je ulila strah, previše su bahati i svi u selu smo prilično revoltirani. Ima dosta starih ljudi, ne znam šta ćemo. Zoran je bio divan i vredan čovek, nikome se nije zamerio – priča, za “Novosti”, Srđan Petković, komšija i prijatelj ubijenog Veličkovića.

Rođak ubijenog poljoprivrednika, Vladimir Milenković, kaže da mu se ujak nikada nije žalio ni na koga, bio je blag čovek svi su ga u selu poštovali.


#   policija   Surdulica   ubistvo   Zoran Veličković   Leposava Jovčić  
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima