Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Манијак у Нишу покушао да увуче децу у аутомобил

rssBookmark and Share

10.10.2014. Бета

Двојица, за сада непознатих мушкараца у аутомобилу у два наврата су основцима школе "Коле Рашић" у Нишу нудили слаткише и вожњу до куће и случај је пријављен и полиција ради на његовом расветљавању.

Манијак у Нишу покушао да увуче децу у аутомобил

Према речима директора школе Саше Тончева, у оба случаја која су се догодила у размаку од неколико дана, "сумњива лица" су заустављала ауто у близни школе и обраћали се девојчицама које иду у трећи и четврти разред, нудећи им слаткише и вожњу.

"Први пут се то десило пре недељу дана, за време великог одмора, у близини школе. Како је ученица испричала учитељици, непознати мушкарци су стали колима поред ње, и понудили јој да је повезу пошто је падала киша, и рекли да ће јој дати чоколадицу", рекао је Тончев новинарима.

Девојчица је, како је навео, учитељици испричала да је само продужила даље и вратила се у школу. Он је рекао да је у школи која има видео надзор и полицајца, повећан опрез и да се разговарало са децом о томе, али да је након другог пријављеног случаја, који се догодио под сличним околностима, школа одлучила да случај пријави полицији.

"Када је друга девојчица, којој се око поднева, док је ишла ка школи догодила иста непријатност, ми смо одмах обавестили надлежне органе. Испитали смо прво да се те две девојчице можда нису договориле да понове причу, знате деца су то, али када смо утврдили да се оне чак и не познају схватили смо да није реч ни о каквој шали", рекао је Тончев.

И у том случају, према тврдњи друге девојчице, двојица мушкараца у ауту, који одговарају опису из претходног случаја, су имали исти приступ, након чега је девојчица утрчала у улаз код непознатих људи, и контактирала родитеље.

У нишкој полицији потвдили су да су примили пријаву из школе и да су одмах изашли на терен и испитали околности. Истичу да полицијски службеници интензивно раде на утврђивању чињеница и расветљавању околности, и наводе да нема разлога за панику или страх, јер су школе са околином, добро покривене њиховим службеницима.


#   школе   деца   истрага   видео надзор   отмица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима