Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Масовно угинуће паса у Врању, због баченог отрова

rssBookmark and Share

Врање 29.03.2017. В.Пешић Блиц, Јужна Србија Инфо

Љубитељи кућних љубимаца и чланови градских удружења за заштиту животиња огорчени су због сумње да неко годинама намерно и некажњено трује псе и мачке у Врању, а протеклих дана угинуло је седам паса.

Угинуло штене Фото: Архива / РАС Србија
Угинуло штене Фото: Архива / РАС Србија

Портпаролка Јавног комуналног предузећа "Комрад" у Врању, Нела Цветковић тврди да је седам сумњивих угинућа паса пријављено насељу Рашка. Сумња се да је напуштене псе неко отровао опасним пестицидом креозином који се не разлаже, па тако може да буде кобан и за људе уколико доспе у градске водотокове, пише дописник Блица из веања.

Међутим, из "Комрада" уверавају да угинуле животиње безбедно уклањају са улица и одлажу у замрзивач на оближњој еколошкој депонији "Метерис". Псеће и мачије лешеве преузимају радници кафилерије из Ћуприје.

Када је реч о проналажењу кривца из полицијске управе истичу да су им везане руке. Због великог новчаног издатка, оштећени власници одустају од обдукција којим би се утврдио узрок угинућа, без кога полциија ни тужилаштво не могу да поступају.

Ипак, многи у Врању сматрају да градске власти нису заинтересовани за заштиту животиња, откривање и санкционисање оних који муче и убијају кућне љубимце. Намерно бачен отров може угрозити и дечје животе.

Креозан на улицама Фото: Архива / РАС Србија
Љубитељи животиња још нису заборавили ни лањски јануар, када је у Ситничкој улици у насељу Рашка пронађено десетак угинулих паса и мачака. Најновији пример иживљавања над животињама догодио се недавно у насељу Горња чаршија, где су непознате особе хлебом гушиле шете да би га и повећим каменом и убили.


#   Врање   тровање   пси   Комрад ЈКП   Нела Цветковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима