Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Masovno uginuće pasa u Vranju, zbog bačenog otrova

rssBookmark and Share

Vranje 29.03.2017. V.Pešić Blic, Južna Srbija Info

Ljubitelji kućnih ljubimaca i članovi gradskih udruženja za zaštitu životinja ogorčeni su zbog sumnje da neko godinama namerno i nekažnjeno truje pse i mačke u Vranju, a proteklih dana uginulo je sedam pasa.

Uginulo štene Foto: Arhiva / RAS Srbija
Uginulo štene Foto: Arhiva / RAS Srbija

Portparolka Javnog komunalnog preduzeća "Komrad" u Vranju, Nela Cvetković tvrdi da je sedam sumnjivih uginuća pasa prijavljeno naselju Raška. Sumnja se da je napuštene pse neko otrovao opasnim pesticidom kreozinom koji se ne razlaže, pa tako može da bude koban i za ljude ukoliko dospe u gradske vodotokove, piše dopisnik Blica iz veanja.

Međutim, iz "Komrada" uveravaju da uginule životinje bezbedno uklanjaju sa ulica i odlažu u zamrzivač na obližnjoj ekološkoj deponiji "Meteris". Pseće i mačije leševe preuzimaju radnici kafilerije iz Ćuprije.

Kada je reč o pronalaženju krivca iz policijske uprave ističu da su im vezane ruke. Zbog velikog novčanog izdatka, oštećeni vlasnici odustaju od obdukcija kojim bi se utvrdio uzrok uginuća, bez koga polciija ni tužilaštvo ne mogu da postupaju.

Ipak, mnogi u Vranju smatraju da gradske vlasti nisu zainteresovani za zaštitu životinja, otkrivanje i sankcionisanje onih koji muče i ubijaju kućne ljubimce. Namerno bačen otrov može ugroziti i dečje živote.

Kreozan na ulicama Foto: Arhiva / RAS Srbija
Ljubitelji životinja još nisu zaboravili ni lanjski januar, kada je u Sitničkoj ulici u naselju Raška pronađeno desetak uginulih pasa i mačaka. Najnoviji primer iživljavanja nad životinjama dogodio se nedavno u naselju Gornja čaršija, gde su nepoznate osobe hlebom gušile šete da bi ga i povećim kamenom i ubili.


#   Vranje   trovanje   psi   Komrad JKP   Nela Cvetković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima