Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Медиани украдено 40 тона горива

rssBookmark and Share

10.08.2011. Извор Јужне вести

Непозната лица украла су из резервоара службених камиона ЈКП Медиана чак 40.000 литара горива за годину дана.

Порески обвезници сазнали су за то тек након објављивања Извештаја Државне ревизорске институције, а у Медиани тврде да су о свему на време обавестили полицију.

Медиани украдено 40 тона горива

НИШ - Према званичној процени, вредност украденог Д2 дизела је око 3 милиона динара.

Извршни директор Медиане, Братислав Вучковић, каже да се сумња појавила након раздвајања ЈКП Горица од овог предузећа. Иако је тада знатно смањен број камиона и возила у возном парку, потрошња горива није била мања.

- Направили смо анализу и запрепастили се кад смо видели да нам камион троши 114 литара горива на 100 пређених километара, што је немогуће. Покушали су да нам објасне како камион наводно троши више кад се турира, у градској вожњи и слично. Потрошња јесте већа, али то просто није могуће да буде толико већа - појаснио је Вучковић.

Након овога директор ЈКП Медиана поднео је полицији пријаву против Н.Н, односно непознатог лица.

У Државној ревизорској институцији, која је и овај случај обухватила Извештајем о контроли, наводе да су и они поднели кривичну пријаву, али не против "непознатог" вец против "одговорног лица".

- Државне ревизоре не занима да ли су гориво крале кафе куварице, чувари или директори. Зна се ко је био задужен за контролу издавања и потрошње горива. Неко је и њих морао да "покрива", па то нису непозната лица већ се лако може утврдити име и презиме. Због тога је ДРИ пријаву поднео против "одговорних лица" - каже извор Јужних вести упознат са ситуацијом.

У Медиани кажу да се на поклопцима резервоара сада налазе катанци, који би требало да спрече да се овакве ствари понове.

ЈКП Медиана је предузеће чији је оснивач Град Ниш, а чија је примарна делатност одвоз и складиштење смећа, односно градска чистоћа.


#   Братислав Вучковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима