Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mediani ukradeno 40 tona goriva

rssBookmark and Share

10.08.2011. Izvor Južne vesti

Nepoznata lica ukrala su iz rezervoara službenih kamiona JKP Mediana čak 40.000 litara goriva za godinu dana.

Poreski obveznici saznali su za to tek nakon objavljivanja Izveštaja Državne revizorske institucije, a u Mediani tvrde da su o svemu na vreme obavestili policiju.

Mediani ukradeno 40 tona goriva

NIŠ - Prema zvaničnoj proceni, vrednost ukradenog D2 dizela je oko 3 miliona dinara.

Izvršni direktor Mediane, Bratislav Vučković, kaže da se sumnja pojavila nakon razdvajanja JKP Gorica od ovog preduzeća. Iako je tada znatno smanjen broj kamiona i vozila u voznom parku, potrošnja goriva nije bila manja.

- Napravili smo analizu i zaprepastili se kad smo videli da nam kamion troši 114 litara goriva na 100 pređenih kilometara, što je nemoguće. Pokušali su da nam objasne kako kamion navodno troši više kad se turira, u gradskoj vožnji i slično. Potrošnja jeste veća, ali to prosto nije moguće da bude toliko veća - pojasnio je Vučković.

Nakon ovoga direktor JKP Mediana podneo je policiji prijavu protiv N.N, odnosno nepoznatog lica.

U Državnoj revizorskoj instituciji, koja je i ovaj slučaj obuhvatila Izveštajem o kontroli, navode da su i oni podneli krivičnu prijavu, ali ne protiv "nepoznatog" vec protiv "odgovornog lica".

- Državne revizore ne zanima da li su gorivo krale kafe kuvarice, čuvari ili direktori. Zna se ko je bio zadužen za kontrolu izdavanja i potrošnje goriva. Neko je i njih morao da "pokriva", pa to nisu nepoznata lica već se lako može utvrditi ime i prezime. Zbog toga je DRI prijavu podneo protiv "odgovornih lica" - kaže izvor Južnih vesti upoznat sa situacijom.

U Mediani kažu da se na poklopcima rezervoara sada nalaze katanci, koji bi trebalo da spreče da se ovakve stvari ponove.

JKP Mediana je preduzeće čiji je osnivač Grad Niš, a čija je primarna delatnost odvoz i skladištenje smeća, odnosno gradska čistoća.


#   Bratislav Vučković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima