Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Младић који је аутом усмртио два пешака на нишком Булевару Медијана, осуђен на седам година

rssBookmark and Share

Ниш 07.07.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

За несрећу на Булевару Медијана у Нишу Немања Стаменковић проглашен је кривим и осуђен на седам година затвора, продужен му је притвор и изречена забарана управљања моторним возилом у трајању од пет година.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

У несрећи 4. јануара ове године погинули су дванаестогодишњи дечак и 48 година стар мушкарац, тако што их је деветнаестогодишњи младић из Београда, кретајући се како је утврђено брзином не мањом од 131 километара на час ударио на тротоару.

Основни суд у Нишу оценио је да је дело извршено из нехата, али да је окривљени био свестан својих поступака и последица, рекла је судија Гордана Петровић у образложењу пресуде.

Породице настрадалих нису задовољне првостепеном пресудом, јер су, како су навели, очекивали бар максималну казну од осам година колико је прописано законом за тешко дело против безбедности саобраћаја.

Мајка страдалог дечака Александра Костадиновић каже да није задовољна пресудом, јер је и максимум од осам година, колико је казна могла да износи, по њеном мишљењу премали.

"То је мени минимум 20 година. Ја остајем без детета и стварно не желим никоме да осети ту бол и да доживи то што сам ја и кроз шта и даље пролазим и сигурно ћу целог живота", додаје Костадиновићева.

Адвокат оштећених Оливер Ињац наводи да овај случај, као и пуно сличних случајева, указују да је нужна реформа законодавства и много оштрије казне.

"Јесте да се саобраћајна култура, поштовање саобраћних прописа и сигнализације нешто што се учи и понесе и из куће, учи се и у школи, али мора и законодавство да буде врло оштро и да свако ко седне за волан буде свестан да његова грешка може да буде фатална не само за друге људе, већ и за њега", поручује адвокат.


#   Ниш   саобраћајна незгода   смрт   пешак   Основни суд   Булевар Медијана   Немања Стаманковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима