Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mladić koji je autom usmrtio dva pešaka na niškom Bulevaru Medijana, osuđen na sedam godina

rssBookmark and Share

Niš 07.07.2021. RTS, Južna Srbija Info

Za nesreću na Bulevaru Medijana u Nišu Nemanja Stamenković proglašen je krivim i osuđen na sedam godina zatvora, produžen mu je pritvor i izrečena zabarana upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

U nesreći 4. januara ove godine poginuli su dvanaestogodišnji dečak i 48 godina star muškarac, tako što ih je devetnaestogodišnji mladić iz Beograda, kretajući se kako je utvrđeno brzinom ne manjom od 131 kilometara na čas udario na trotoaru.

Osnovni sud u Nišu ocenio je da je delo izvršeno iz nehata, ali da je okrivljeni bio svestan svojih postupaka i posledica, rekla je sudija Gordana Petrović u obrazloženju presude.

Porodice nastradalih nisu zadovoljne prvostepenom presudom, jer su, kako su naveli, očekivali bar maksimalnu kaznu od osam godina koliko je propisano zakonom za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Majka stradalog dečaka Aleksandra Kostadinović kaže da nije zadovoljna presudom, jer je i maksimum od osam godina, koliko je kazna mogla da iznosi, po njenom mišljenju premali.

"To je meni minimum 20 godina. Ja ostajem bez deteta i stvarno ne želim nikome da oseti tu bol i da doživi to što sam ja i kroz šta i dalje prolazim i sigurno ću celog života", dodaje Kostadinovićeva.

Advokat oštećenih Oliver Injac navodi da ovaj slučaj, kao i puno sličnih slučajeva, ukazuju da je nužna reforma zakonodavstva i mnogo oštrije kazne.

"Jeste da se saobraćajna kultura, poštovanje saobraćnih propisa i signalizacije nešto što se uči i ponese i iz kuće, uči se i u školi, ali mora i zakonodavstvo da bude vrlo oštro i da svako ko sedne za volan bude svestan da njegova greška može da bude fatalna ne samo za druge ljude, već i za njega", poručuje advokat.


#   Niš   saobraćajna nezgoda   smrt   pešak   Osnovni sud   Bulevar Medijana   Nemanja Stamanković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima