Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Градини задржан товар вредан четири милиона динара

rssBookmark and Share

Градина 31.12.2017.

Царински службеници су на улазу граничног прелаза Градина, задржали товар са разноврсном робом чија је укупна вредност процењена на више од четири милиона динара, саопштила је Управа царине.

На Градини задржан товар вредан четири милиона динара

Прекршај је откривен 24. децембра када се за царинску контролу пријавио 44-годишњи Врбашанин који је возио камион новопазарских регистарских ознака.

Цариници су у току прегледа открили и да се у камиону, уместо пријављене боје за текстил, налази 640 литара хербицида "Шот" и инсектицида "Имиголд ФС 600".

Возач је пријавио 400 килограма метраже у ролнама са мотивима фудбалских клубова Барселона и Манчестер јунајтед и ликовима из цртаних филмова "Сунђер Боб", "Залеђено краљевство", "Хело Кити" и других и пиджаме "Викторијас сикрет" за које се након детаљног прегледа установило да повређују право интелектуалне својине.

У току прегледа пронађено је и непријављених 745 килограма металних ручки и шарки, ПВЦ кеса и других делова за ПВЦ столарију, као и 300 комплета тренерки и дуксерица "Викторијас сикрет" за које се сумња да су копије познатог бренда.

Поред спорног товара задржан је и камион са приколицом пошто вредност робе прелази трећину вредности возила, наведено је у саопштењу.


#   Градина   царина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима