Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови детаљи туче у Алексинцу у којој је настрадао Алекса Стојменовић

rssBookmark and Share

Алексинац 01.05.2022. Алексиначке вести, Блиц

Породица О. П. (19) из Алексинца, осумњиченог да је маја прошле године у масовној тучи на рођенданској прослави у кафани Оаза у том граду руком задао…

Нови детаљи туче у Алексинцу у којој је настрадао Алекса Стојменовић

Породица О. П. (19) из Алексинца, осумњиченог да је маја прошле године у масовној тучи на рођенданској прослави у кафани Оаза у том граду руком задао ударац Алекси Стојменовићу (26) од којег је он преминуо, изнела је нове детаље из истраге који, по њиховом мишљењу, указују на другачију слику овог догађаја.

О. П. је, подсетимо, за сада једини осумњичени у овом случају.

Они наводе да је на телу настрадалог младића уочено још повреда које би могле да укажу да је након пада после ударца флашом, који му је задала за сада непозната особа, задобио и ударце ногом, те да се пре тога уочава и ударац у врат "неким предметом налик пиксли".

- Уз сво саосећање с родитељима покојног Алексе што им овим обраћањем наносим емотивни бол, желим да укажем на неке непобитне чињенице из тужилачке истраге које нису истакнуте, а које ће употпунити представу о дешавањима те кобне вечери и допринети да се сагледа права истина - каже Д. П. мајка осумњиченог О. П. Она истиче они да не тврде да је Алексу усмртила НН особа ударцем флаше, али да би расветљавањем онога што се догодило након тога "могло да се дође до пуне истине и извршиоца кривичног дела".

- Неспорно је да је смрт несрећног младића, као што је утврђено у обдукцијском налазу Завода за судску медицину у Нишу (ЗСМ), наступила снажним ударцем у леву страну врата од кога је дошло до пуцања леве вертебралне-пршљенске артерије. Међутим, нигде се не спомиње да се у извештају ЗСМ наводи да је Алекса имао и овалне повреде и у слабинском делу промера 45 пута 35 милиметара, у висини од 125 и 135 центиметара изнад равни стопала, истоветне повреди на врату од које је наступила смрт - тврди Д. П.

Према њеним речима, с тога се може поставити питање откуд три истоветне повреде на телу, која је снага потребна да се нанесу такве повреде и како је О. П., који је био испред Алексе, могао истовремено да му зада ударац и по леђима.

- Не разматра се логична претпоставка да је Алекса Стојменовић, оборен ударцем флашом, заобио три истоветна ударца ногом чији обим указује на шпиц патике, најчешће обуће коју млади носе а који су могли да се нанесу само ако се налазио у лежећем положају. И да се пре ударца флашом уочава и ударац неким предметом (наликује пиксли) у врат - објашњава Д. П.

 

Драгана Николић, мајка настрадалог Алексе Стојменовића (26) реаговала је недавно поводом спекулација о узроку смрти њеног сина истакавши да он није усмрћен флашом већ да је кобна повреда могла да буде нанета само ударцем у врат. У изјави за „Блиц“, она је оценила и као непоуздано вештачење видео снимка Националног криминалистичко-форензичког центра (НКФЦ) - којим је утврђено да кобне вечери није дошло до контакта између Алексе и осумњиченог О. П. - напомињући да је вештак такав налаз, по сопственом исказу, донео на основу "радног и животног искуства и логичког размишљања".

Кобне вечери Алекса је у тучи задобио ударац у врат који је изазвао крварење у можданом стаблу и престанак рада срца и дисања. Полиција је у сарадњи са ВЈТ Ниш ухапсила О. П. (18) из Алексинца због сумње да је је Алекси задао кобни ударац и тако починио кривично дело наношења тешке телесне повреда са смртним исходом, кривично дело за које је запрећена казна од две до 12 година затвора. Прјаве су поднете против још двојица младића, М.С. и З.Т., који се сумњиче само за учешће у кобној тучи, за шта је предвиђена новчана казна или затвор до три године.

У Вишем јавном тужилаштву у Нишу кажу да више детаља о неком предмету могу да дају кроз званично саопштење након оптужења односно потврђивања оптужнице.

Алексиначке вести


#   Алексинац   Алекса Стојменовић   Драгана Николић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима