Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одговорно лице познатог спортског клуба у Нишу, новац који је добио од града искористио за другу намену

rssBookmark and Share

Ниш 27.02.2024. Јужна Србија Инфо

Припадници ПУ Ниш, у координацији са Управом криминалистичке полиције, Службом за сузбијање криминала, а по налогу Основног јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су С. М. (1971) из овог града, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела неосновано добијање и коришћење кредита и других погодности и злоупотреба поверења.

Одговорно лице познатог спортског клуба у Нишу, новац који је добио од града искористио за другу намену

Такође, полиција је ухапсила Б. К. (1981), Г. Б. (1967) и М. Ј. В. (1987) из Ниша, као и А. М. (1982) из Прокупља, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба поверења подстрекавањем.

С. М. као одговорно лице једног спортског клуба из Ниша, сумњичи се да је од децембра 2021. до септембра 2022. године, новац у износу од 1.688.596 динара, који је добио од града за одређене потребе клуба, искористио за другу намену, што је супротно финансијском плану утрошака средстава.

Незванично сазнајемо да се ради о одгворорном лицу РК Железничар.

Такође се сумња да је током 2022. године, на основу фалсификованих рачуна, уз подстрекавање осталих четворо осумњичених, на рачуне њихових предузећа пребацио 1.566.000 динара, а које су такође припадале клубу.  

С. М. је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен у Основно јавно тужилаштво у Нишу, док су Б. К., Г. Б., М. Ј. В. и А. М., уз кривичну пријаву, приведени у тужилаштво.


#   Ниш   рукомет   злоупотреба службеног положаја   ПУ Ниш   Железничар РК
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима