Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odgovorno lice poznatog sportskog kluba u Nišu, novac koji je dobio od grada iskoristio za drugu namenu

rssBookmark and Share

Niš 27.02.2024. Južna Srbija Info

Pripadnici PU Niš, u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su S. M. (1971) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti i zloupotreba poverenja.

Odgovorno lice poznatog sportskog kluba u Nišu, novac koji je dobio od grada iskoristio za drugu namenu

Takođe, policija je uhapsila B. K. (1981), G. B. (1967) i M. J. V. (1987) iz Niša, kao i A. M. (1982) iz Prokuplja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba poverenja podstrekavanjem.

S. M. kao odgovorno lice jednog sportskog kluba iz Niša, sumnjiči se da je od decembra 2021. do septembra 2022. godine, novac u iznosu od 1.688.596 dinara, koji je dobio od grada za određene potrebe kluba, iskoristio za drugu namenu, što je suprotno finansijskom planu utrošaka sredstava.

Nezvanično saznajemo da se radi o odgvorornom licu RK Železničar.

Takođe se sumnja da je tokom 2022. godine, na osnovu falsifikovanih računa, uz podstrekavanje ostalih četvoro osumnjičenih, na račune njihovih preduzeća prebacio 1.566.000 dinara, a koje su takođe pripadale klubu.  

S. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, dok su B. K., G. B., M. J. V. i A. M., uz krivičnu prijavu, privedeni u tužilaštvo.


#   Niš   rukomet   zloupotreba službenog položaja   PU Niš   Železničar RK
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima