Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Побегао из болниице, па погинуо на путу!

rssBookmark and Share

Сурдулица 05.09.2015. Блиц, Јужна Србија Инфо

Небојша Јовановић (50) побегао је у среду из Здравственог центра у Сурдулици, након чега је погинуо у саобраћајној незгоди, преноси Блиц.

wikimedia
wikimedia

Ово за „Блиц“ тврди Михајло Јовановић, син настрадалог човека. Он каже да је његов отац побегао лекарима и полицајцима који је требало да га приведу на лечење у Специјалну болницу у Горњој Топоници код Ниша, након чега је погинуо у саобраћајној незгоди.

Михајло сматра да је сурдуличка полиција направила пропуст, јер су његовог оца оставили без надзора у Здравственом центру (ЗЦ), у који је доведен након што је пао на улици и јер му нису одузели кључеве од аутомобила.

Отац је већ неколико пута био на лечењу од алкохолизма. У среду је отишао из куће на Власинском језеру у Сурдулицу, попивши већу количину лекова за смирење.

Да ли је тих неколико часова колико га није било пио и алкохол - не знам. Хитна помоћ га је покупила око 19 часова у центру Сурдулице јер је пао и одвезла га у ЗЦ.

Докторка је предложила да буде опет упућен на лечење у Топоницу код Ниша, али је он одбио. Из ЗЦ је упућен позив полицији како би асистирали приликом његовог транспорта - тврди Михајло.

Он каже да се чекао санитет, који је био на терену у Врању, како би превезао његовог оца који је за то време примао инфузију.

- Двојица полицајаца су негде отишла док је он примао инфузију. Пошто је остао сам, мој отац је у том стању побегао из болнице и аутомобилом се удаљио у непознатом правцу.

Погинуо је у току ноћи. Не могу да схватим да полиција није успела да га нађе - прича Михајло, који сматра да није било потребе да се чека са транспортом јер ЗЦ увек један санитет има у резерви за хитне случајеве.
 
 

Коментара: 0


#   полиција   Хитна помоћ   Сурдулица   саобраћајна незгода   лечење   Горња Топоница   алкохолизам   Небојша Јовановић
@


 


[ Додај коментар ]