Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Права пацијената штитила лажном дипломом

rssBookmark and Share

05.10.2010. (Срна)

Ухапшена Мирјана И. (46) из Ниша за коју постоји основана сумња да је лажном дипломом догурала до помоћника директора у Дому здравља у Мерошини.

Она је осумњичена да је у октобру 2008. године приликом конкурисања за пријем у радни однос у предузећу "Нишпродукт" лажно приказала чињенице, па је иако је имала средњу стручну спрему, засновала радни однос као правник на радном месту референта правних послова.

На радном месту које захтева високу стручну спрему осумњичена је радила до 30. јануара 2010. године и у том периоду себи је сачинила пријаве на обавезно социјално осигурање са неистинитим подацима и то најпре да има шести степен стручности до октобра 2009. године, а након тога седми степен стручности.

У јануару 2010. године осумњичена је напустила "Нишпродукт" и засновала радни односу у Дому здравља у Мерошини као дипломирани правник, помоћник директора и заштитник пацијентових права,

То је успела на основу фалсификоване дипломе и то тако што је на веродостојној диплома, коју је прибавила, преправила податке, такву диплому оверила и предала приликом заснивања радног односа, саопштено је данас из Полицијске управе у Нишу.

Након саслушања истражни судија Основног суда у Прокупљу осумњичену је пустио да се брани са слободе.



#   истражни судија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима