Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prava pacijenata štitila lažnom diplomom

rssBookmark and Share

05.10.2010. (Srna)

Uhapšena Mirjana I. (46) iz Niša za koju postoji osnovana sumnja da je lažnom diplomom dogurala do pomoćnika direktora u Domu zdravlja u Merošini.

Ona je osumnjičena da je u oktobru 2008. godine prilikom konkurisanja za prijem u radni odnos u preduzeću "Nišprodukt" lažno prikazala činjenice, pa je iako je imala srednju stručnu spremu, zasnovala radni odnos kao pravnik na radnom mestu referenta pravnih poslova.

Na radnom mestu koje zahteva visoku stručnu spremu osumnjičena je radila do 30. januara 2010. godine i u tom periodu sebi je sačinila prijave na obavezno socijalno osiguranje sa neistinitim podacima i to najpre da ima šesti stepen stručnosti do oktobra 2009. godine, a nakon toga sedmi stepen stručnosti.

U januaru 2010. godine osumnjičena je napustila "Nišprodukt" i zasnovala radni odnosu u Domu zdravlja u Merošini kao diplomirani pravnik, pomoćnik direktora i zaštitnik pacijentovih prava,

To je uspela na osnovu falsifikovane diplome i to tako što je na verodostojnoj diploma, koju je pribavila, prepravila podatke, takvu diplomu overila i predala prilikom zasnivanja radnog odnosa, saopšteno je danas iz Policijske uprave u Nišu.

Nakon saslušanja istražni sudija Osnovnog suda u Prokuplju osumnjičenu je pustio da se brani sa slobode.



#   istražni sudija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima