Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преко 1,5 кг злата испод патоснице атомобила

rssBookmark and Share

Прешево 17.02.2022. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом 16. фебруара 2022. године на граничном прелазу Прешево спречили покушај кријумчарења преко 1,5 злата испод патоснице једног аутомобила.

Преко 1,5 кг злата испод патоснице атомобила

Злато је откривено када је на излаз прелаза Прешево током поподнева пристигао ''ауди А6'' албанских регистарских ознака.

Њиме су ка Албанији путовала двојица албанских држављана који су негирали да имају било шта да пријаве за царинску контролу, али је детаљни  преглед овог аутомобила демантовао је њихове тврдње.

Цариници и полицајци су током контроле возила, испод патоснице затекли прегршт злата упакованог у два пакетића.

Испод патоснице се тако нашло 6 златних плочица са ознакама за злато високе чистоће (Аu 999,9%) тешких чак 1.132 грама и још 6 плочица мешавинe злата и разних метала ''Lega Ottone'' укупне тежине 332 грама.

Поред наведених плочица, испод патоснице се нашла и златна наруквица од 62 грама, два дуката укупне тежине 12 грама, 17 грама ломљеног злата и једна минђуша од 5 грама.  

Тиме је укупна тежина откривеног злата и мешавине злата и разних метала достигла тежину од 1560 грама, а вредност скривеног товара процењена је на износ од готово 65.000 евра односно непуних 7,7 милиона динара.

Како вредност робе прелази једну трећину вредности превозног средства које се користило за превоз кријумчарене робе, привремено је задржан и ''ауди А6 олроуд'' вредан 22.000 евра.

Против возача који је откривен у кријумчарењу биће покренут прекршајни поступак пред надлежним судом у Прешеву који ће донети коначну одлуку о судбини робе и возила заплењених у овом прекршају чија укупна вредност износи готово 87.000 евра тј. одговара противвредности од преко 10 милиона динара.     


#   Прешево   аутомобили   царина   злато   Гранични прелаз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима