Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прешево: Са летовања шверцовали цигарете

rssBookmark and Share

Прешево 09.09.2016. Јужна Србија Инфо

Цариници су на улазној страни граничног прелаза Прешево, пола сата иза поноћи 8. септембра 2016. године, у аутобусу који је враћао туристе са летовања у Грчкој, пронашли 14.000 непријављених цигарета.

Прешево: Са летовања шверцовали цигарете

Детаљним прегледом аутобуса београдских регистарских ознака који је превозио путнике из Грчке ка Београду, утврђено је да се у пртљагу путника крије већа количина непријављених цигарета разних робних марки: 120 кутија цигарета ''Мarlboro'', 50 кутија ''Davidoff'',  30 кутија  ''Karelia'' и 500 кутија ''Leader''.

Иако су на почетку контроле сви путници рекли да са собом носе само личне ствари, након што су у коферима пронађене кријумчарене цигарете, као власница се јавила 39-годишња путница.

Она је цариницима рекла да је 70 боксова цигарета купила за своје личне потребе и да није знала да унос толике количине цигарета није дозвољен, па то зато није ни пријавила царинском службенику.
 
Подсећамо путнике да део личног пртљага може бити 1 бокс цигарета (200 комада) или 50 цигара или 100 цигарилоса или 250 грама дувана или комбинација свих ових производа у количини од укупно 250 грама.


#   Прешево   царина   Гранични прелаз   шверц цигарета
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима