Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preševo: Sa letovanja švercovali cigarete

rssBookmark and Share

Preševo 09.09.2016. Južna Srbija Info

Carinici su na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, pola sata iza ponoći 8. septembra 2016. godine, u autobusu koji je vraćao turiste sa letovanja u Grčkoj, pronašli 14.000 neprijavljenih cigareta.

Preševo: Sa letovanja švercovali cigarete

Detaljnim pregledom autobusa beogradskih registarskih oznaka koji je prevozio putnike iz Grčke ka Beogradu, utvrđeno je da se u prtljagu putnika krije veća količina neprijavljenih cigareta raznih robnih marki: 120 kutija cigareta ''Marlboro'', 50 kutija ''Davidoff'',  30 kutija  ''Karelia'' i 500 kutija ''Leader''.

Iako su na početku kontrole svi putnici rekli da sa sobom nose samo lične stvari, nakon što su u koferima pronađene krijumčarene cigarete, kao vlasnica se javila 39-godišnja putnica.

Ona je carinicima rekla da je 70 boksova cigareta kupila za svoje lične potrebe i da nije znala da unos tolike količine cigareta nije dozvoljen, pa to zato nije ni prijavila carinskom službeniku.
 
Podsećamo putnike da deo ličnog prtljaga može biti 1 boks cigareta (200 komada) ili 50 cigara ili 100 cigarilosa ili 250 grama duvana ili kombinacija svih ovih proizvoda u količini od ukupno 250 grama.


#   Preševo   carina   Granični prelaz   šverc cigareta
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima