Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Претње "СНП Наши" отворено промовисање насиља

rssBookmark and Share

27.09.2011. Izvor : | FoNet |

Претње и позив на ликвидацију Независног удружења новинара Србије (НУНС), изречене у саопштењу организације "СНП Наши", представља отворено промовисање насиља на јавној сцени Србије, саопштило је то Удружење.

Претње

НУНС сматра да надлежни органи морају да предузму све законом превиђене мере да би заштитили Уставом гарантовану слободу говора и осигурали безбедност члановима тог удружења.

У саопштењу се додаје да НУНС позива представнике невладиног сектора, независне институције и све грађане да се супротставе екстремистичким организацијама које користе Параду поноса за отворену промоцију говора мржње,
нетолеранције и насиља према мањинским групацијама.

-Ћутање државних органа и некажњавање таквог понашања охрабрује те групе у њиховим активностима, које су све чешће и све безобзирније, наводи се у саопштењу.

НУНС ће због тога затражити разговор са преседником Владе Србије Мирком Цветковићем, министарком правде Снежаном Маловић и министром полиције Ивицом Дачићем и позвати их да спрече дивљање екатремиатичких група и омогуће слободу изражавања за све грађане.


#   претње
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима