Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pretnje "SNP Naši" otvoreno promovisanje nasilja

rssBookmark and Share

27.09.2011. Izvor : | FoNet |

Pretnje i poziv na likvidaciju Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), izrečene u saopštenju organizacije "SNP Naši", predstavlja otvoreno promovisanje nasilja na javnoj sceni Srbije, saopštilo je to Udruženje.

Pretnje

NUNS smatra da nadležni organi moraju da preduzmu sve zakonom previđene mere da bi zaštitili Ustavom garantovanu slobodu govora i osigurali bezbednost članovima tog udruženja.

U saopštenju se dodaje da NUNS poziva predstavnike nevladinog sektora, nezavisne institucije i sve građane da se suprotstave ekstremističkim organizacijama koje koriste Paradu ponosa za otvorenu promociju govora mržnje,
netolerancije i nasilja prema manjinskim grupacijama.

-Ćutanje državnih organa i nekažnjavanje takvog ponašanja ohrabruje te grupe u njihovim aktivnostima, koje su sve češće i sve bezobzirnije, navodi se u saopštenju.

NUNS će zbog toga zatražiti razgovor sa presednikom Vlade Srbije Mirkom Cvetkovićem, ministarkom pravde Snežanom Malović i ministrom policije Ivicom Dačićem i pozvati ih da spreče divljanje ekatremiatičkih grupa i omoguće slobodu izražavanja za sve građane.


#   pretnje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima