Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пронађено преко осам килограма хероина у аутомобилским фелнама

rssBookmark and Share

Градина 12.04.2019. Јужна Србија Инфо

Заједничком акцијом царине и полиције ноћас је на граничном прелазу Градина заплењено преко осам килограма хероина. Дрога је пронађена након што је полицијски службеник на улазу у земљу за детаљну контролу издвојио аутомобил „шкода октавија“ београдских регистарских ознака.

Пронађено преко осам килограма хероина у аутомобилским фелнама

Аутомобилом су из Истанбула ка Београду путовала двојица младића, 22-годишњи возач из Београда и његов 21-годишњи сувозач из Ритопека.

Они су  цариницима рекли да осим личног пртљага немају ништа да пријаве и заиста у аутомобилу није било ничега, осим гардеробе неопходне за неколико дана.

Међутим, приликом прегледа самог возила у царинској гаражи, примећено је да је на на фелнама нешто рађено и да постоје трагови њиховог преправљања. Најпре је са једне од њих скинута плочица зашрафљена са два шрафа и том приликом је у њеној унутрашњости пронађен пакет жуте прашкасте материје обмотан фолијом, налик на хероин.

Потом су демонтажом и у преостале три фелне пронађени слични пакети, па је тако из унутрашњости све четири аутомобилске фелне укупно извађенo 8.121 грам хероина.

Четири пакета хероина тежине између 1,5 и 2,5 килограма су заједно са путницима и аутомобилом предати у даљу надлежност полицији.


#   МУП РС   хероин   Градина   царина   кријумчарење
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима